Stiri din Sport de ultima ora

Benzema poate deveni campion mondial fără să joace

Atacantul Karim Benzema, care a părăsit lotul Franţei chiar înaintea startului Cupei Mondiale de fotbal 2022, din cauza unei accidentări, este complet refăcut şi ar fi putut evolua pentru Les Blues începând cu faza optimilor de finală ale competiţiei din Qatar, anunţă presa spaniolă.

Benzema, câştigătorul Balonului de Aur în acest an, a acuzat probleme la piciorul stâng în săptămânile premergătoare CM 2022, declarând forfait chiar cu o zi înainte de startul turneului din emirat.

Staff-ul medical al naţionalei franceze a confirmat la momentul respectiv că atacantul lui Real Madrid a suferit o leziune la nivelul cvadricepsului de la coapsa stângă care va “necesita o perioadă de convalescenţă de trei săptămâni”.

Selecţionerul Didier Deschamps a decis să nu convoace niciun alt jucător în locul lui Benzema, care ar fi putut teoretic să revină astfel în lotul Franţei de la Cupa Mondială.

”Karim Benzema şi-a reluat antrenamentele alături de colegii săi de la Real Madrid începând de sâmbătă, iar la şedinţa de pregătire de ieri (marţi) a apărut zâmbitor, etalând o formă foarte bună”, relatează presa iberică.

Cotidianul madrilen Marca consideră “pripită” decizia lui Didier Deschamps de a renunţa la Benzema, în condiţiile în care francezul este complet refăcut după accidentare şi putea evolua fără probleme pentru Franţa începând din optimile de finală, dacă ar fi fost rechemat de Deschamps.

Jucătorul lui Real Madrid a ratat şi precedenta ediţiei Cupei Mondiale, desfăşurată în 2018 în Rusia, unde Les Bleus au cucerit titlul mondial, după ce a fost exclus din echipa naţională în urma scandalului “Sextape”.

Marca subliniază însă că Benzema ar putea fi de această dată campion mondial fără să joace, dacă Franţa reuşeşte să îşi apere titlul, în condiţiile în care nu a fost înlocuit în lotul de la CM 2022, la fel ca şi fundaşul Lucas Hernandez, accidentat în meciul de debut de la turneul final.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns