Stiri din Sport de ultima ora

Veste trista din Japonia : Olimpiada va fi fara spectatori straini

Presa din Japonia relateaza ca din, cauza pericolului COVID-19, jocurile Olimpice se vor desfasura fara spectatori straini. Deocamdata, anuntul nu este oficial, insa surse din cadrul Comitetului de organizare a Olimpiadei au declarat, sub protectia anonimatului, ca decizia a fost deja luata.

Initial, guvernul de la Tokio spera ca Japonia sa primeasca un milion de spectatori din strainatate si astfel sa relanseze afacerile din turism. Insa in conditiile in care coronavirusul continua sa se raspandeasca la nivelul intregii lumi, inclusiv sub forma unor variante mai agresive, primirea strainilor ar fi riscanta.

Decizia ar urma sa fie oficiala in jurul datei de 25 martie, cand torta olimpica paraseste Fukushima cu destinatia Tokyo. La insistentele Comitetului Olimpic International sponsorii straini si reprezentantii comitetelor olimpice nationale vor putea insa veni in Japonia pentru a urmari competitiile.

Jocurile Olimpice de la Tokyo ar fi trebuit sa aiba loc anul trecut, dar au fost amanate pentru 2021 din cauza izbucnirii pandemiei SARS-CoV-2. Olimpiada va avea loc in intervalul 23 iulie – 8 august.

Citeste  10 jucatori de la Dinamo, pozitivi la coronavirus

Potrivit sondajelor de opinie prezentate de presa nipona, peste 70 la suta dintre japonezi nu vor ca la Olimpiada sa vina straini, de teama ca s-ar putea produce o explozie de infectari COVID.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *