Stiri din Sport de ultima ora

Tibi Useriu si aventura sa de la Yukon Arctic Ultra

Tobi Useriu este romanul care a strabatut pe jos nordul Canadei. Acesta a terminat in cursul zilei de joi cu bine aceasta teribila cursa.

Descopera mai multe

Tobi Useriu a avut de parcurs un traseu de 300 de mile. Acest traseu a durat spate zile si 33 de minute. Primul loc a fost ocupat de un elvetian care este cu 13 ani mai tanar decat Tibi si care a ajuns la final dupa sase zile si 18 ore.

Din pacate locul al treilea nu a mai fost ocupat deoarece toti ceilalti 19 concurenti au abandonat cursa.  Tibi Useriu a avut de strabatut aproape 500 de kilometri prin ger naprastic, prin viscol si prin zapada. Prima zi a acestui concurs a fost 30 ianuarie si tot ce aveau concurentii la ei a fost echipamentul, hrana , un cort si tot ce au mai putut cara intr-o sanie.

„Planurile mi s-au cam dat peste cam din cauza zăpezilor. E foarte multă zăpadă, traseul este foarte dificil de mers pe el, dar ce contează?! Să ajungem la final, asta cred că e foarte important. Eu am crezut că le-am văzut pe toate în partea cealaltă, dar de fapt nu, mai…băi asta e nenorocită. Ai de capul meu!” a transmis Tibi Useriu.

Citeste  Transferul lui Ronaldo in Arabia Saudita ii poate cauza probleme in cuplu

Pe langa faptul ca frigul l-a impiedicat sa dea tot ce este mai bun, Tibi a mai avut si probleme cu stomacul si nu a putut manca foarte multe lucruri. Mai mult de atat Tibi s-a ratacit la jumatatea cursei dupa care a fost atacat de un ren.

„Aici singurele animale care te atacă sunt renii și mai umblă lupi, răși am văzut doi, dar în general sunt renii. Și la un moment dat a apărut un ren. Și organizatorii mi-au zis că orice ar fi să nu las sania, că dacă am lăsat-o e gata. Și a apărut un ren și nu mă lasă să trec și a trebuit să sar prin boscheți cu tot cu sanie.”.

Tibi a fost depasit de elvetianul care a ajuns pe primul loc. Rand pe rand concurentii au abandonat cursa, dar Tibi nu s-a dat batut. „Mi-am dat seama că numai atât am, moral. În rest n-am nimic. Nici niște termosuri bune nu am, ca ale elevețianului. Mi-ar fi plăcut și mie niște termosuri dintr-alea. O ducem la capăt” a declarat acesta.

Citeste  Sorana Cirstea este revoltata de conditiile de la Australian Open

Tobi Useriu a terminat aceasta cursa pe locul 2.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns