Stiri de ultima ora Mondene

Arnold Schwarzenegger a denunţat antisemitismul

Fostul guvernator de California Arnold Schwarzenegger a denunţat antisemitismul şi ura, făcând referire la istoria familiei sale, în speranţa că aceasta va constitui un exemplu pentru alţii, relatează CNN.

“Tata, ca multe alte milioane de oameni, a fost absorbit de un sistem al urii prin minciuni şi înşelăciune. Şi am văzut unde duce asta”, a spus Schwarzenegger într-un interviu pentru CNN, după ce anterior a declarat pentru acest post în cadrul unui forum organizat la Universitatea din California de Sud că “s-a născut cu un tată care era nazist”.

“Am văzut direct cât de afectaţi erau aceşti oameni”, a continuat el. “De acest gen de atrocităţi care s-au petrecut. Câte milioane de oameni au trebuit să moară şi apoi au ajuns rataţi… în Confederaţie, rataţi, ca toţi ceilalţi. Asta pur şi simplu nu funcţionează”, a adăugat actorul.

“Haideţi să ne înţelegem unii cu alţii. Iubirea este mai puternică decât ura”, a îndemnat el.

Actorul, care s-a născut în Austria în 1947 şi s-a mutat în Statele Unite în 1968, a vorbit deschis despre implicarea tatălui său, Gustav Schwarzenegger, în partidul nazist în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Într-un mesaj video lansat în martie, el a făcut referire la tatăl său în timp ce a denunţat discursul instigator la ură şi i-a îndemnat pe cei care au ales “calea uşoară a urii” să aleagă “o viaţă a rezistenţei” şi “să lupte” cu ei înşişi.

Comentariile lui Schwarzenegger au venit pe fondul unui nivel crescut de antisemitism şi a unei creşteri a infracţiunilor motivate de ură în Statele Unite. Un raport publicat de Liga Anti-Defaimare luna trecută a constatat că incidentele antisemite din Statele Unite au atins cel mai înalt nivel de la începutul înregistrării acestor acţiuni de către organizaţie, în 1979. Datele publicate de FBI în martie au arătat, de asemenea, că numărul infracţiunilor motivate de ură raportate şi Statele Unite a crescut în 2021.

Schwarzenegger a declarat pentru CNN cu ocazia forumului că nu cunoaşte motivul din spatele creşterii urii şi a violenţei antisemite, însă a spus: “Cred că trebuie să găsim o modalitate de a o atenua”.

“Cred că este foarte clar că, cu cât suntem mai liberali în privinţa aspectelor sociale, cealaltă parte devine din ce în ce mai supărată şi există din ce în ce mai multă ură în general”, a spus el.

“Sunt oameni care au creat insurecţia şi ştiţi că totul a luat-o razna la Washington, pe 6 ianuarie”, a adăugat actorul făcând referire la asaltul Capitoliului de la Washington în 2021.

“Şi sunt atât de mulţi oameni care sunt supăraţi. Nu sunt doar supăraţi albi pe negri, sau oameni împotriva evreilor şi genul acesta de lucruri, ci sunt supăraţi în general”, a declarat Schwarzenegger.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns