Stiri Actuale de ultima ora

Angajații se declară mulțumiți la locul de muncă

Aproape 90% dintre angajaţi declară că sunt productivi la locul de muncă, în timp ce 85% dintre lideri sunt de părere că trecerea la munca hibridă le-a testat încrederea privind productivitatea angajaţilor, reiese dintr-un raport de specialitate, publicat de Microsoft.

Conform cercetării “Work Trend Index Pulse”, liderii trebuie să creeze claritate şi aliniere în jurul obiectivelor companiei, să elimine aglomerarea task-urilor care nu susţin aceste obiective şi să-şi asculte mai mult angajaţii, în contextul în care 57% dintre companii colectează rareori sau deloc feedback-ul angajaţilor.

În acelaşi timp, aproximativ trei sferturi (73%) dintre angajaţi spun că au nevoie de un motiv mai bun pentru a merge la birou decât aşteptările companiei, dar şi că ar fi motivaţi să revină dacă ar putea socializa cu colegii (84%) sau să reconstruiască legăturile de echipă (85%).

De asemenea, la nivel mondial, 55% dintre angajaţi consideră că schimbarea companiei este cel mai bun mod de a-şi dezvolta competenţele. Astfel, angajaţii spun că ar rămâne mai mult în companie dacă ar fi mai uşor să-şi schimbe locul de muncă intern (68%) sau dacă ar putea beneficia de mai multe oportunităţi pentru a învăţa şi pentru a se dezvolta (76%).

Citeste  Carne de pui din zonele cu gripă aviară din Ungaria, în magazinele din România

Pe fondul rezultatelor acestui raport, gigantul american Microsoft a anunţat extinderea platformei Microsoft Viva pentru a răspunde acestor provocări şi pentru a ajuta companiile să ofere angajaţilor o experienţă optimizată în funcţie de cum lucrează oamenii în prezent.

Noile capabilităţi ale platformei sunt: Viva Pulse – aplicaţia care permite managerilor şi liderilor de echipă să obţină feedback periodic şi confidenţial privind experienţa echipelor lor; Viva Amplify – aplicaţia care permite liderilor şi managerilor de comunicare să-şi îmbunătăţească mesajele transmise, pentru a avea un real impact asupra angajaţilor, indiferent de locul în care aceştia se află; Answers in Viva – experienţă de tip chat care foloseşte inteligenţa artificială pentru a facilita aplicarea cunoştinţelor colective pentru toţi angajaţii; People in Viva – noua facilitate care foloseşte inteligenţa artificială pentru a crea profiluri ale angajaţilor cu detalii despre interesele, cunoştinţele şi obiectivele echipei; Viva Engage – încurajează crearea unei comunităţi digitale prin conversaţii şi noi instrumente personale prin care angajaţii îşi pot spune poveştile.

Citeste  Tudorel Toader sustine ca in centrul activitatii justitiei se afla cetateanul
Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *