Stiri Actuale de ultima ora

Guvernul ofera inca o zi libera in luna aprilie.

Ministerul Muncii a anuntat ca se va oferi inca o zi libera in luna aprilie. Mai excat, marti 30 aprilie va fi libera pentru angajatii din sectorul public. Aceasta decizie a fost adoptata de Guvern in cursul zilei de vineri. Ministerul Muncii a luat aceasta decizie deoarece ziua de miercuri , 1 mai a fost declarata nelucratoare.

„Guvernul a stabilit ca data de 30 aprilie 2019 să fie zi liberă pentru salariații din sectorul bugetar, potrivit unei hotărâri aprobate astăzi, având în vedere că miercuri, 1 mai, este zi liberă nelucrătoare conform Codului Muncii. Măsura este adoptată și pentru recuperarea capacității de muncă a angajaților, dar și pentru stimularea turismului. Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă”, au transmis reprezentantii Ministerului Muncii intr-un comunicat de presa.

Aceasta masura a fost adoptata atat pentru recuperarea capacitatii de munca a angajatilor cat si pentru stimularea turismului. Deci , bugetarii vor avea de Paste -1 Mai o minivacanta de 6 zile mai exact de vineri pana miercuri.

Cu toate astea bugetarii vor trebui sa recupereze ziua de 30 aprilie. Drept urmare institutiile publice isi vor prelungi timpul de lucru pana la data de 31 mai.

”Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă”,  a mai transmis Ministerul Muncii si Justitiei Sociale.

Calendar zilelor libere conform codului muncii pe 2019 rămase

1 iunie- sambata este Ziua Copilului

16 iunie- duminica sunt  Rusalii

17 iunie – luni este A doua zi de Rusalii

15 august- joi este Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie- sambata este Sfantul Andrei

1 decembrie- duminica este Ziua Nationala a Romaniei

25 decembrie- miercuri este Craciunul

26 decembrie – joi este A doua zi de Craciunul

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns