Raed Arafat sustine ca aceasta situatie va persista inca cateva luni
Stiri Actuale de ultima ora

Raed Arafat sustine ca aceasta situatie va persista inca cateva luni

Dupa data de 15 mai se vor relaxa restrictiile impuse de pandemia de coronavirus si inca nu se stie cu exactitate ce vom putea face si ce nu. Raed Arafat a facut mai multe precizari cu privire la tot ce urmeaza sa se schimbe in viata noastra.

Masurile de relaxare vor fi luate treptat

Seful DSU a declarat ca scolile se vor deschide abia in septembrie „Copiii sunt cel mai puțin vulnerabili, problema e ca pot sa fie vectori de transmitere, catre profesori sau parinti si bunici. Este foarte greu sa faci intr-o scoala distantare, sa tii în pauza sa nu interactioneze copiii”.

Raed Arafat a mai discutat si despre obligativitatea purtarii mastilor in spatiile publice si mastile care pot fi folosite „La masca de bumbac, nemedicala, trebuie sa ai doua, trei cu tine. Masca chirurgicala, pentru strada, are un anumit grad de protectie mult mai bun, are mai multe straturi, nu este ca mastile medicale FFP2, asta se schimba cam la 4 ore, dacă strănuti in ea trebuie să o schimbi. Sper că prețul lor va scadea la cel care a fost inainte, nu mai suntem obligatoriu dependenti de altii, se produc deja la noi”.

Mai mult de atat nu vor mai putea urca in mijloacele de transport in comun daca nu vom mai purta masti. Mastile sunt obligatorii si atunci cand urcam in masinile personale, in plus trebuie sa folosim dezinfectantul atunci cand simtim ca este nevoie.

„Cel putin cateva luni va trebui sa mergem asa, sa ne obisnuim cu scanarea la intrare, nu numai la serviciu, sa ajungem sa ne obisnuim ca cineva sa ne ia temperatura – e posibil sa fie o masura luata legal. Eu cand intru in MAI mi se ia temperatura, de catre jandarm, chiar daca sunt secretar. Daca e de la 37 în sus, nu mai intru”, a mai declarat Raed Arafat.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns