Stiri de ultima ora din Politica

Andrei Muraru, propus ambasador în SUA

Andrei Muraru, în prezent consilierul președintelui Klaus Iohannis, a fost propus oficial ca ambasador al României în Statele Unite ale Americii.

Potrivit CV-ului, Dan-Andrei Muraru ocupă din anul 2014 funcţia de consilier prezidenţial, şef al Departamentului Relaţii cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă.

În perioada 2012 – 2014 a fost preşedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER).

A fost consilier al directorului general al Arhivelor Naţionale ale României, Bucureşti (2007 – 2009), consilier în cadrul Cancelariei prim-ministrului României (2006 – 2007), consilier relaţii externe în cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti – Departamentul Relaţii Externe şi Integrare Europeană (2005 – 2006).

Este, din 2019, lector universitar doctor în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative – Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană şi cercetător în cadrul Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel”. A beneficiat de numeroase burse de cercetare şi a autorat şi colaborat la un număr ridicat de studii şi publicaţii.

Citeste  Deputatii si senatorii AUR au intrat in greva parlamentara

Hurezeanu în Austria

Emil Hurezeanu şi George Maior au fost propuşi oficial ca ambasadori ai României în Austria, respectiv în Iordania.

Anterior acestei misiuni, Emil Hurezeanu a fost ambasador al României în Germania, iar George Maior – în Statele Unite ale Americii.

“Ministerul Afacerilor Externe a transmis joi către Comisiile pentru politică externă şi Comisiile pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din cadrul Senatului, respectiv Camerei Deputaţilor, în conformitate cu reglementările şi practica relevante în vigoare, solicitarea de audiere, în perioada următoare, a unui număr de 26 de candidaţi pentru poziţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României, în urma aprobării numirii acestora de către preşedintele Klaus Iohannis. Pentru cei 26 de candidaţi a fost demarată deja procedura de solicitare a agrementului statului acreditar, conform Convenţiei de la Viena cu privire la relaţiile diplomatice din 1961”, informează MAE.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns