Stiri de ultima ora din Politica

Lupta dintre palate : Iohannis ii cere lui Dancila sa mearga in Parlament, Viorica Vasilica il acuza ca blocheaza Romania

Presedintele Klaus Iohannis a respins remanierea ceruta de guvern, spunand ca o considera nepotrivita si ca guvernul trebuie validat de parlament, tinand cont ca ALDE a iesit de la guvernare.

Este a treia incercare a guvernului Dancila de a obtine unda verde de la presedinte pentru ocuparea unor posturi in executiv, dupa demisia mai multor membri ALDE. La nivel de ministri e vorba despre urmatoarele propuneri: Gratiela Gavrilescu, ministrul mediului si vicepremier, Ion Cupa, ministrul energiei si Stefan Baisanu, ministru pentru relatia cu Parlamentul.

“Doamna prim-ministru, va spun acum direct si public: trebuie sa va prezentati in fata Parlamentului Romaniei cu o solicitare de validare a Guvernului dvs, altfel lucrurile nu se pot rezolva” – a declarat presedintele Iohannis, adaugand “aceasta remaniere este una neavenita, nepotrivita si o refuz clar”.

Klaus Iohannis considera ca remaniera e necunostitutionala, tinand cont ca PSD si-a pierdut majoritatea in Parlament si, in aceste conditii, se impune validarea guvernului in legislativ.

Dancila il acuza pe Iohannis ca vrea sa blocheze tara si sa lase batranii fara pensii

Premierul spune ca nu se teme sa mearga cu guvernul in parlament, pentru un vot de incredere, dar va face acest lucru cand considera potrivit.  Dancila il acuza pe Iohannis ca, alaturi de opozitie, e orbit de interesele personale si de campanie si ca actioneaza impotriva oamenilor. “Vreau sa dau asigurari ferme ca nu voi ceda în fata acestui blocaj, fiindca am obligatia sa guvernez pentru Romania. Stiu foarte bine ca oamenii asteaptă de la noi sa le platim pensiile, salariile, bursele, alocatiile. Nu fugim de Constitutie, asa cum o face presedintele”  – a reactionat Viorica Dancila, dupa refuzul lui Klaus Iohannis de a valida noii ministri. Pesedistii au iesit si ei la atac, la unison cu sefa lor, Dancila. Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu il acuza pe presedinte de presiuni permanente asupra echipei Dancila, in speranta ca va abandona guvernarea.  Iar deputatul PSD Florin Iordache a declarat ca Iohannis face declaratii electorale si ca incearca sa blocheze guvernul si tara.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns