Iata care sunt judetele in care se vor mari salariul in 2020
Stiri de ultima ora din Turism

Amendă uriașă pentru o platformă online

Oficiul Concurenţei din Ungaria (GVH) a amendat platforma online Booking.com cu 2,5 miliarde de forinţi (şapte milioane de euro), pentru practici comerciale neloiale, inclusiv reclame înşelătoare şi presiuni psihologice asupra consumatorilor.
Autorităţile de la Budapesta au stabilit amenda ţinând cont de veniturile din taxe de pe piaţa ungară ale companiei de servicii de rezervare online cu sediul în Olanda, în urma anchetei lansate în 2018.
“Booking.com B.V. este răspunzător pentru practici comerciale neloiale prin reclame înşelătoare, în care susţine anularea gratuită a unor sejururi, precum şi prin exercitarea de presiuni psihologice agresive pentru a facilita rezervări mai rapide”, se arată în comunicatul GVH.
Reprezentanţii Booking.com nu au răspuns imediat solicitărilor pentru informaţii.
Anul trecut, Oficiul Concurenţei din Ungaria a amendat reţeaua de socializare Facebook cu 1,2 miliarde de forinţi (3,6 milioane de euro) deoarece a încălcat legea când şi-a făcut reclamă pe site, spunând că serviciile sale sunt gratuite.
Clienţii nu trebuie să plătească pentru folosirea serviciilor, dar ei generează profit afacerii prin activităţile lor de utilizatori şi prin publicarea datelor lor, plătind, de fapt, pentru servicii, a apreciat Oficiul Concurenţei din Ungaria. Hotelurile din Polonia vor fi deschise pentru concediile din timpul verii, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al guvernului polonez Piotr Muller, care a adăugat totodată că evoluţia COVID-19 este încă pe o pantă ascendentă.
Executivul polonez urmează să anunţe miercuri decizia sa privind redeschiderea anumitor activităţi economice care au fost închise din cauza pandemiei.
Polonezii îşi iau de obicei concediile de vară în iulie şi august, dar deocamdată nu este clar dacă acest an va fi o excepţie. Ceea ce se ştie cu siguranţă este faptul că şcolile din Polonia vor rămâne închise până la 24 mai, conform unui anunţ făcut vineri de ministrul educaţiei.
Până marţi la prânz în Polonia au fost testate pozitiv cu COVID-19 un total de 12.089 de persoane, iar 570 de oameni au decedat din cauza acestei boli. Numărul noilor cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 a sporit marţi cu 187 faţă de ziua anterioară, interval în care au murit încă opt persoane. Pe parcusul zilei de luni, la nivel naţional s-au înregistrat 285 de noi cazuri de COVID-19 şi 27 decese.

Distribuie mai departe
Citeste  Roma, invadată de trotinetele electrice
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns