Stiri de ultima ora din Turism

Prințul Charles, pledoarie pentru pădurile din România

Prinţul de Wales consideră că biodiversitatea din România este unică în Europa şi merită toată atenţia pentru că este în pericol de a fi distrusă.

Moştenitorul Coroanei britanice a fost prezent la Sibiu, luni, la lansarea celui mai mare proiect de reîmpădurire din Europa. La eveniment a participat şi ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

“Biodiversitatea de aici, din România, este unică pentru mine, în Europa. Pe lângă vechile păduri, există mamiferele mari, precum urşii, lincşii şi lupii şi peisajele străvechi, cu bogăţia lor de flori sălbatice. Aceste ecosisteme, această biodiversitate, merită atenţia noastră, deoarece acum sunt în pericol grav de a fi distruse. Grav”, a arătat Prinţul Charles.

El a arătat că pădurile reprezintă “coloana vertebrală a vieţii şi naturii pe planeta noastră”.

Alteţa Sa Regală a pledat pentru o tranziţie către o bioeconomie circulară pe care o apreciază că fiind “necesară urgent”. “După ce ne-am bazat, timp de peste un secol, pe o economie lineară, bazată pe combustibil fosil, am ajuns la un punct critic”, a arătat Prinţul Charles.

Potrivit acestuia, “lumea, din multe puncte de vedere, a devenit prea mare pentru planeta noastră”. “Aşadar, pentru sănătatea, securitatea şi viaţa generaţiei noastre şi a generaţiilor viitoare, trebuie să protejăm, să investim şi să protejăm în simbioză cu natura. Economia noastră depinde de aceste acţiuni ale noastre”, a adăugat Prinţul de Wales.

Moştenitorul Coroanei Britanice susţine că trebuie regândite sistemele economice. În opinia sa, despre acest subiect s-a vorbit destul. “Aşa că acum trebuie să facem ce am spus, rapid”.

Prinţul Charles a subliniat şi importanţa comunităţilor locale, în această schimbare de paradigmă.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns