Stiri de ultima ora Mondene

Alla Pugaciova denunță războiul lui Putin

Alla Pugaciova, regina muzicii pop sovietice, a denunţat duminică războiul dus de preşedintele rus Vladimir Putin în Ucraina, spunând că ucide soldaţi în scopuri iluzorii, reprezintă o povară pentru oamenii de rând şi transformă Rusia într-un paria mondial, relatează Reuters şi BBC News.

De la invazia din Ucraina începută la 24 februarie, Rusia a reprimat vocile critice, artiştii care se exprimă împotriva războiului fiind amendaţi. Criticii la adresa războiului sunt catalogaţi drept trădători ai patriei la televiziunea naţională.

În vârstă de 73 de ani, Alla Pugaciova, o celebritate deopotrivă în perioada sovietică şi în cea post-sovietică şi probabil cea mai cunoscută femeie din Rusia, a cerut de asemenea să fie clasată drept “agent străin” după ce soţul său, actorul şi prezentatorul de televiziune Maxim Galkin, în vârstă de 46 de ani, a fost inclus pe această listă la 16 septembrie.

“Vă cer să mă includeţi în rândul agenţilor străini ai ţării mele dragi, în semn de solidaritate cu soţul meu”, a scris Alla Pugaciova pe Instagram, reţea de socializare care este interzisă în Rusia.

Cântăreaţa a spus că soţul său este un patriot care vrea o ţară prosperă, cu pace, libertate şi “oprirea morţii băieţilor noştri în scopuri iluzorii”.

Alla Pugaciova a spus că Rusia devine un paria, în timp ce vieţile ruşilor sunt afectate de conflict. Ea nu a folosit cuvântul “război”, dar şi-a exprimat clar dezacordul faţă de ceea ce Kremlinul numeşte o operaţiune militară specială.

Alla Pugaciova şi Maxim Galkin au plecat în Israel în martie, la o lună de la invazia rusă din Ucraina, însă artista s-a întors în august în Rusia împreună cu copiii săi.

Astfel de critici dure din partea uneia dintre cele mai celebre persoane din Rusia – cunoscută de mai multe generaţii – sunt rare şi potenţial periculoase în Rusia modernă.

Ele indică de asemenea nivelul de îngrijorare în rândul elitelor ruse în legătură cu războiului.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns