Stiri de ultima ora Mondene

Nominalizările la Premiile Oscar 2023

Lungmetrajul ”Everything Everywhere All at Once”, un film care se petrece în mai multe dimensiuni paralele din multivers, a obţinut marţi cele mai multe nominalizări – 11 – la premiile Oscar, printre care şi în prestigioasa categorie ”cel mai bun film”, informează Reuters.

În categoria ”cel mai bun film” mai concurează pelicula cu accente autobiografice ”The Fabelmans”, în regia lui Steven Spielberg, comedia cu accente noir ”The Banshees of Inisherin”, pelicula biografică ”Elvis”, precum şi ”Avatar: The Way of Water”, continuarea blockbusterului regizat de James Cameron, care în prezent se află pe poziţia a şasea în topul filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile.

Lungmetrajele ”All Quiet on the Western Front”, ”Top Gun: Maverick”, ”Tar”, ”Triangle of Sadness” şi ”Women Talking”, încheie lista celor 10 pelicule nominalizate în categoria ”cel mai bun film”.

În categoria ”cel mai bun actor”, pe lista nominalizaţilor se află, printre alţii, Austin Butler, pentru portretizarea legendei rock&roll Elvis Presley, precum şi Colin Farrell, în rolul unui fermier obsedat de restabilirea unei vechi prietenii, în pelicula ”The Banshees of Inisherin”.

Citeste  25 de ani de la moartea prințesei Diana

Cate Blanchett a fost nominalizată în categoria ”cea mai bună actriţă în rol principal” pentru portretizarea unei dirijoare de orchestră manipulatoare în pelicula ”Tar”, iar actriţa Michelle Yeoh, pentru rolul din ”Everything Everywhere”.

Câştigătorii celor mai prestigioase trofee din industria cinematografică vor fi dezvăluiţi cu prilejul unei ceremonii desfăşurate pe 12 martie şi prezentate de actorul de comedie Jimmy Kimmel. Evenimentul, găzduit de Dolby Theatre din Los Angeles, va fi transmis live de postul de televiziune ABC. Kimmel va fi pentru a treia oară gazda ceremoniei de decernare a premiilor Oscar, după ediţiile din 2017 şi 2018.

Gala premiilor Oscar precum şi alte ceremonii din domeniul divertismentului au întâmpinat dificultăţi în a atrage telespectatori, în special din rândul tinerilor, care petrec mult timp pe platforme precum TikTok şi YouTube.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns