Stiri Internationale de ultima ora

Un urs grizzly, filmat când fură hrana unor lupi

Angajaţii parcului naţional american Yellowstone au filmat un moment ”neobişnuit” în care un urs grizzly îndrăzneţ s-a alăturat unor lupi aflaţi la vânătoare şi apoi a fugit cu prada haitei, relatează The Guardian.

Înregistrarea video, publicată pe pagina de Facebook a Serviciului Parcurilor Naţionale (NPS), prezintă incidentul din octombrie în care lupilor din haita Junction Butte din nordul Yellowstone, care vânau o turmă de elani, li s-a alăturat un grizzly.

După ce lupii au doborât un elan, ursul s-a apropiat şi a furat carcasa – un fenomen cunoscut sub numele de cleptoparazitism, în care o specie fură resurse, de obicei hrană, de la altă specie.

Incidentul din parcul Yellowstone a fost neobişnuit, potrivit NPS, deoarece lupii şi urşii concurează de obicei pentru hrană şi vânează separat. În timp ce se întâmplă uneori ca urşii să fure hrana capturată de lupi, în acest caz exemplarul de grizzly s-a alăturat activ partidei de vânătoare.

”Din perspectiva ursului, este nevoie de multă energie pentru a urmări o haită de lupi, însă recompensa este mare în cazul în care preia cu succes o carcasă”, a notat NPS.

Citeste  Cercetătorii italieni au identificat 14 urmași ai lui Leonardo Da Vinci

”O carcasă proaspătă de elan este o sursă minunată de grăsime şi proteine pentru un urs grizzly care se pregăteşte de hibernare. Acest urs pare să-şi fi dat seama că dacă îi urmăreşte pe lupi dimineaţa are mai multe şanse de a întâlni o masă bogată în calorii”, a precizat NPS.

Lupii au fost nevoiţi să aştepte până când ursul şi-a terminat masa înainte de a profita de prada lor.

”De obicei, lupii cedează în faţa urşilor”, a indicat NPS. ”Pentru că vânătoarea este periculoasă şi deseori fără succes, este mai bine ca lupii să îşi aştepte rândul la o carcasă care a fost uzurpată de un urs decât să continue vânătoarea”, se menţionează în textul publicat.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *