Stiri Internationale de ultima ora

Un carnet al lui Newton, prezentat la o expoziție

Un carnet de notiţe folosit de Isaac Newton şi alte “comori” istorice sunt prezentate într-o expoziţie online cu acces gratuit organizată de Biblioteca Universităţii Cambridge, informează BBC.
Cambridge University Library colaborează la acest proiect alături de Casa Albă, British Library şi alte instituţii de prestigiu pentru a adăuga imagini de înaltă rezoluţie pe platforma online Google Arts and Culture.
Printre exponatele prezentate se află şi cel mai vechi artefact scris din lume – o tabletă din lut, veche de 4.000 de ani.
Potrivit Bibliotecii Universităţii Cambridge, utilizatorii pot analiza în cele mai mici detalii obiectele prezentate şi pot să citească “poveştile fascinante din spatele acestor obiecte unice”.
Cambridge University Library a contribuit la acest proiect digital cu o secţiune ce include manuscrise, cărţi şi alte obiecte de mare importanţă istorică.
Platforma Google Arts and Culture conţine imagini cu aproximativ 6 milioane de exponate şi permite utilizatorilor să viziteze în format virtual diverse galerii de artă din lumea întreagă.
Cambridge University Library a fost înfiinţată în urmă cu peste 600 de ani şi este una dintre cele mai vechi biblioteci universitare din lume.
Se spune că instituţia deţine copii pentru aproape fiecare carte, roman şi volum care au fost publicate în Marea Britanie şi Irlanda după anul 1710. Cele 17 etaje ale sale conţin aproximativ 10 milioane de cărţi, dispuse pe rafturi a căror lungime totală depăşeşte 200 de kilometri.
Iniţial, peste 140 de imagini ale unor obiecte din colecţiile de la Cambridge University Library au fost incluse în platforma Google Arts and Culture, iar în viitor şi alte imagini cu obiecte din galeriile sale vor fi incluse în acest proiect. Totodată, alte instituţii, precum Fitzwilliam Museum, îi vor urma exemplul.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns