Iata cele mai noi masuri de protectie in restaurante
Stiri Actuale de ultima ora

Iata cele mai noi masuri de protectie in restaurante

S-au stabilit noi masuri de protectie in restaurante deoarece incepand de marti vor  fi premise activitatile de preparare, de servire si de consum al produselor alimentare, bauturi alcoolice dar si nealcoolice in unitatile care se afla in interiorul cladirilor.

Ce implica aceste noi masuri?

“Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, împreună cu Ministerul Sănătăţii şi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, a emis Ordinul pentru aprobarea Normei privind stabilirea măsurilor specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pentru activităţile de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în unităţile de alimentaţie publică de tipul restaurantelor şi cafenelelor, din interiorul clădirilor, precum şi în spaţiile special amenajate din exteriorul clădirilor”, se mentioneaza intr-un comunicat MEEMA.

La intrarea in restaurante se va face un triaj al clientilor urmand sa se interzica accesul clientilor care prezinta semne vizibile de infectie respiratorie.  La intrare in restaurant dar si pe mese vor exista dispozitive cu ajutorul carora clientii sa isi poata dezinfecta mainile.

Va mai fi necesar sa se stabileasca circuite cu sens unic care sa diminueze contactul intre clienti. Mai trebuie sa se utilizeze semnalizari care sa  faciliteze circulatia. Clientii trebuie sa poarte masca atunci cand se deplaseaza in alte zone si se interzice transferul meniurilor, solnitelor, olivierelor dar si a altor obiecte de pe o masa pe alta. Toate  aceste  produse vor fi dezinfectate dupa plecarea clientilor si acolo unde este posibil se vor folosi meniuri de unica folosinta.

Este interzis consumul de produse stand in picioare si activitatile de divertisment precum dans in cadrul unitatilor de alimentatie publica sunt interzise.

Numarul de clienti maxim la o masa este de 6 iar exceptie de la aceasta regula o fac membrii ai unei familii. Intre mese trebuie sa se respecte o anumita distanta, acestea merg pe principiul  “o masă ocupată, una liberă”.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns