pexels-tom-fisk-1291448
Stiri Economice de ultima ora

Job-uri interesante, unde nu stai la birou, cu nasul în documente și înconjurat de sticky notes

Suntem mai mult sau mai puțin definiți de job-urile pe care le avem. De la 9 la 5 putem fi cele mai normale persoane din anturajul în care ne aflăm, pe când abia seara, adevăratele noastre trăsături ies la iveală și destinderea completă începe. Job-ul pe care îl ai impune anumite standarde și norme pe care le respecți, fiind astfel în rând cu lumea și parte integrantă a societății. Aceleași lucruri se pot spune însă și despre persoanele care ies din tipare și aleg modalități mai aparte de a-și câștiga existența. Este vorba despre profesii întâlnite în lumea largă, de care e posibil să nu fi auzit încă.

Dacă îți place să călătorești, să găsești distracția în muncă și cunoști elementele de bază ale înotului, atunci există o carieră perfectă pentru tine: tester în parcurile acvatice. Este la fel de amuzant pe cât sună: pur și simplu încerci și dai jos aparatele și spui mai departe dacă te-ai distrat suficient. Și aceste parcuri sunt peste tot în lume, așa că ai nevoie doar de niște cunoștințe în turism.

A fi dealer de cazinou înseamnă într-adevăr să rămâi între patru pereți, dar una dintre diferențierile de job-urile de birou, e că nu te afli întotdeauna la aceeași masă. În plus, a vedea fețe diferite în fiecare zi și a colecta o multitudine de povești pentru a le spune mai departe sunt aspecte pe care nu orice loc de muncă le oferă. În fiecare zi lucrătoare, un dealer se poate simți stăpân pe toate versiunile existente de blackjack, pe setul de reguli de extragere în baccarat, precum și pe tehnicile altor jocuri de masă. Un lucru este sigur, nu mulți oameni din încăpere au la fel de multe cunoștințe ca și el. Dealerii sunt numiți și crupieri și sunt responsabili de distribuirea pariurilor și a plăților. De aceea sunt mereu în centrul atenției, în timp ce mintea și mâinile lor colaborează pentru a oferi cele mai bune servicii.

Citeste  Produsele de lux, neafectate de criza economica declansata de COVID-19

Dacă ai studiat medicina veterinară, poți fi îngrijitor de struți. Și poate te întrebi de ce ai alege o nișă, când ai cunoștințele necesare să te ocupi și de alte viețuitoare? Ei bine, struții nu sunt cele mai istețe păsări și pentru că au multă energie, se ciugulesc mereu reciproc, își bagă capul în nisip și mănâncă pietriș pentru a-și măcina mâncarea. Acesta este motivul pentru care au nevoie de o persoană care să își concentreze toată atenția asupra lor, să aibă cunoștințe speciale și desigur, răbdare.

Unele persoane ar putea să-și adauge în CV, sub nume, titlul de Willy Wonka, pentru că i-ar caracteriza pe deplin. Este vorba despre inginerii de ciocolată, care sunt sunt elementul principal din spatele instrumentelor, echipamentelor și rețetelor ciocolatei. Nu este doar o chestiune de „voi mânca asta până când cad”, deși porțiile la discreție reprezintă un avantaj. Cea mai potrivită întrebare adresată unui astfel de Willy Wonka, după 20 de ani în câmpul muncii, ar fi dacă încă îi mai place… ciocolata.

Citeste  Se apropie termenul-limita pentru cererile “Euro 200”

Pentru persoanele pasionate de scris și pline de creativitate, ar putea suna interesant faptul că pot deveni izvoare de idei pentru prăjiturile cu răvaș. Astfel de scriitori există, iar îndatorirea lor principală este să adauge ingredientul special prăjiturii: 100 de caractere cu semnificație profundă.

pexels-karolina-grabowska-4467858

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu lumea vastă a numelor de produse cosmetice, logica din spatele ei nu este chiar ușor de explicat. Lacurile de unghii și rujurile au adesea nume pe care nu le deslușești atunci când le vezi pe raft. Adjectivele iau locul verbelor, anagramele îți joacă feste, dar tot ce contează într-un final e că denumirea te invită la cumpărare. Să lucrezi în acest sector necesită multă disponibilitate pentru corelații creative și capabilitatea de a te limita la a-ți demonstra talentul în câteva cuvinte. Dacă îți place storytelling-ul, universul mascarei și al kohl-ului nu e pentru tine.

Toate aceste job-uri interesante nu pot fi descrise cuiva în câteva cuvinte de către cei care le practică. Acesta este farmecul lor, dar există un farmec în orice job, chiar și în cel cunoscut ca nine to five. Dacă ești un profesionist, îl vei găsi cu siguranță în profesia ta.

Citeste  Care sunt pasii de urmat in vederea obtinerii autorizatiei de functionare a centralei termice

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *