Stiri din Sport de ultima ora

Un aventurier francez a reușit să traverseze Atlanticul vâslind

Tânărul aventurier Guirec Soudée, care a devenit cunoscut, în urmă cu câţiva ani, după ce a făcut turul lumii într-o ambarcaţiune cu pânze, însoţit de găina sa, Monique, a trecut joi, în largul Ouessant, linia de sosire a unei traversări a Oceanului Atlantic într-o ambarcaţiune cu vâsle, informează AFP.

Navigatorul de 28 de ani a finalizat aventura în jurul orei 09:00 GMT, după 107 zile de la plecarea, pe 15 iunie, din oraşul Chatham, Cape Cod (Massachusetts, nord-estul Statelor Unite). Este aşteptat vineri, la ora 12:00 GMT, în portul de lângă castelul din Brest.

Navigatorul a dorit să refacă traseul traversării realizate în urmă cu 41 de ani de Gérard d’Aboville, care a ajuns vâslind la Brest din peninsula Cape Cod, realizând traversarea în 72 de zile.

Chiar dacă tânărul Guirec este departe de timpii realizaţi de Gérard d’Aboville, a punctat cu toate acestea o adevărată realizare: a parcurs peste 5.000 de kilometri prin forţa braţelor, în lipsa informaţiilor meteorologice, a mijloacelor de comunicare şi raţionalizând energia aproape pe tot drumul”, a subliniat echipa acestuia într-un comunicat.

Citeste  Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost inchise

Pe 2 iulie, asupra aventurierului s-a abătut o furtună violentă cu rafale de vânt care au atins o viteză de 60 de noduri marine şi valuri cu înălţimea de şapte metri. Ambarcaţiunea cu o lungime de opt metri s-a răsturnat, iar apa a intrat printr-un hublou inundând cabina, pe care a fost nevoit să nu o mai folosească. Cele două telefoane prin satelit au încetat de asemenea să mai funcţioneze, ceea ce l-a lipsit de mijloacele de comunicare cu echipa sa, în afara unui sistem VHF şi a unui GPS portabil. Cu toate acestea, nu a fost declanşată baliza de semnalizare.

”Am avut noroc că am primit un scurt mesaj şi coordonatele atunci când a trecut prin apropierea unui vapor”, a povestit pentru AFP Alice Claeyssens, membră a echipei.

Guirec Soudée a devenit cunoscut după ce a făcut înconjurul lumii timp de cinci ani (2014-2018) într-o ambarcaţiune cu pânze, însoţit de găina sa, Monique. Găina a cucerit rapid reţelele de socializare, tânărul aventurier publicând fotografii cu aceasta pe o placă de surf, pe o vâslă, la plajă sau pe gheaţa banchizei arctice unde a petrecut o iarnă având drept hrană doar 36 de kilograme de orez şi ouă de la Monique.

Citeste  CSM Bucuresti intra in somaj tehnic
Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *