Stiri Internationale de ultima ora

Scandal la Casa Albă: Un apropiat al lui Biden a amenințat o ziaristă

Un purtător de cuvânt de la Casa Albă a fost suspendat vineri timp o săptămână, după ce a ameninţat o jurnalistă şi a făcut comentarii sexiste într-o conversaţie telefonică cu aceasta, transmite AFP.

TJ Ducklo, în vârstă de 32 de ani, care a făcut parte din echipa de campanie a democratului Joe Biden, s-a alăturat echipei de comunicare de la Casa Albă devenind adjunctul purtătoarei de cuvânt Jen Psaki.

“O să te distrug”, ar fi ameninţat-o acesta pe jurnalista de la Politico, Tara Palmeri, conform relatării incidentului apărute în Vanity Fair.

Palmeri îl contactase pentru a-l întreba despre relaţia sa intimă cu o altă jurnalistă, Alexi McCammond de la site-ul web Axios, şi despre aspectele etice pe care o astfel de relaţie le-ar putea ridica.

“TJ Ducklo şi-a cerut scuze jurnalistei cu care a avut o conversaţie aprinsă despre viaţa sa personală”, a reacţionat Jen Psaki.

A recunoscut

“Este primul care a recunoscut ca neconform comportamentul său cu standardele stabilite de preşedinte”, a adăugat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

În chiar ziua sosirii sale la Casa Albă, preşedintele Joe Biden şi-a avertizat public echipa că nu va tolera niciun derapaj.”Nu glumesc când spun asta: dacă lucrezi cu mine şi te aud tratând un coleg cu lipsă de respect sau dispreţuitor, îţi promit că te voi concedia imediat”, a spus el.

Întrebată în cadrul sesiunii zilnice de presă cu privire la decalajul dintre această promisiune prezidenţială şi sancţiunea relativ îngăduitoare – o săptămână de suspendare – decisă în cazul adjunctului său, Jen Psaki s-a eschivat.”Nu se va mai întâmpla. Şi acest lucru nu va fi tolerat la Casa Albă”, a răspuns ea.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns