Stiri din Sport de ultima ora

S-a stins fostul selecționer Gerard Houllier

Gerard Houllier, fostul antrenor al echipelor Paris Saint-Germain, FC Liverpool şi Olympique Lyon, precum şi al selecţionatei Franţei, a încetat din viaţă la vârsta de 73 de ani, la câteva zile după ce a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale la aortă, într-un spital parizian, informează cotidianul L’Equipe.

Houllier se confrunta de mulţi ani cu probleme cardiace, care l-au şi obligat, de altfel, să pună capăt carierei sale de antrenor în urmă cu un deceniu.

Fost secund al lui Henri Michel şi Michel Platini la reprezentativa Franţei, Houlier a preluat conducerea naţionalei “cocoşului galic” în vara anului 1992, aventura sa încheindu-se şaisprezece luni mai târziu, după eşecul suferit pe teren propriu de Franţa în faţa Bulgariei (1-2), sinonim cu ratarea calificării la Cupa Mondială din 1994, găzduită de Statele Unite.

Fost antrenor la Liverpool și PSG

Înainte de a activa la selecţionata Franţei, Houllier a pregătit formaţia Paris Saint-Germain, cu care a cucerit titlul naţional în 1986. Între 1998 şi 2004, tehnicianul francez a pregătit-o pe FC Liverpool, alături de care a avut un an 2001 excepţional, pe parcursul căruia a cucerit patru trofee, între care Cupa Angliei şi Cupa UEFA. El a activat apoi la Olympique Lyon, obţinând două titluri de campion al Franţei, în 2006 şi 2007.

Citeste  Razboiul a ajuns si in lumea sportului

Ultima echipă antrenată de Gerard Houlier a fost Aston Villa, în sezonul 2010/1011, reputatul tehnician francez implicându-se apoi în dezvoltarea cluburilor din “galaxia” Red Bull, înainte de a deveni consilierul preşedintelui clubului Olympique Lyon, Jean-Michel Aulas.

Roxana Mărăcineanu, ministrul Sporturilor din Franţa, a adus un omagiu pe contul său de Twitter fostului selecţioner al echipei de fotbal a Franţei, Gerard Houllier, decedat luni, informează cotidianul L’Equipe.

Roxana Mărăcineanu a reacţionat pe Twitter după anunţul decesului lui Gerard Houllier, fost selecţioner al Franţei şi antrenor al echipelor Paris Saint-Germain, Olympique Lyon sau Liverpool, subliniind dimensiunea internaţională a tehnicianului care, alături de Arsene Wenger, a deschis drumul antrenorilor francezi în Anglia.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *