A murit Pele la varsta de 82 de ani
Stiri din Sport de ultima ora

A murit Pele la varsta de 82 de ani

Pele este considerat de foarte multi specialisti  cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor. Se pare ca acesta  sufera de cancer la colon iar decesul sau a survenit in urma cedarii mai multor organe vitale.

Pele a fost diagnosticat cu cancer de colon in septembrie 2021 si de atunci a fost supus mai multor interventii chirurgicale si a trecut printr-un lung process de chimioterapie.

Legendarul fotbalist s-a stins din viata la varsta de 82 de ani

Anuntul decesului a indurerat o lume intreaga iar familia celebrului fotbalist a anuntat vestea pe retelele de socializare.

„Inspirația și dragostea au marcat călătoria Regelui Pele, care a murit în pace astăzi. În călătoria sa, Edson i-a încântat pe toți cu geniul său în sport, a oprit un război, a desfășurat asistență socială în întreaga lume și a răspândit ceea ce el credea cel mai mult a fi leacul pentru toate problemele noastre: dragostea.

Mesajul său viu devine o moștenire pentru generațiile viitoare.

Dragoste, dragoste și dragoste, pentru totdeauna”,  a fost mesajul publicat  pe pagina de Instagram a lui Pele.

Pele a suferit foarte mult din cauza cancerulu dar s-a stins din viata lucid. Acesta adora sa spuna „eu m-am născut pentru fotbal, așa cum Beethoven s-a născut să compună muzică, iar Michelangelo s-a născut ca să picteze!”.

Pele a obtinut 25 de trofee in 18 ani. Acesta a avut parte si de un cantec care i-a fost dedicate de dublii castigatori de “ Grammy” Rodrigo y Gabriela “ O Rei”.  Pele are o familie foarte mare compusa din cinci copii legitimi din doua casatorii si alti doi copii extraconjugali care au fost recunoscuti abia la tribunal.

Decesul lui Pele a survenit al 11 zile dupa incheierea Cupei Mondiale de fotbal din Qatar dar si la doi ani de la decesul argentinianului Diego Armando Maradona, un alt fotbalist renumit si indragit de oamenii din toate colturile lumii.

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns