Ce schimbari aduce noul format al Cupei Romaniei
Stiri din Sport de ultima ora

Ce schimbari aduce noul format al Cupei Romaniei?

Cupa Romaniei este o competitie sportiva organizata de federatia romana de fotbal la care pot participa toate cluburile afiliate FRF, dar si cele afiliate asociatiilor de fotbal judetene. Aceasta competitie are loc in fiecare an, inca din 1993, iar in prezent se numeste Cupa Romaniei Betano datorita sponsorizarilor.  Suporterii urmaresc fiecare meci si ocupa intotdeauna un loc pe randurile din fata pe stadion pentru a-si sustine jucatorii preferati. De asemenea, pasionatii de fotbal sunt la curent cu fiecare modificare a clasamentului, sperand ca echipa pe care o sustin sa acumuleze cat mai multe victorii. In acest articol vom vorbi despre  schimbarile pe care le va aduce noul format al Cupei Romaniei si cum vor fi sportivii afectati de acestea.

 

Majoritatea antrenorilor echipelor implicare in Cupa Romaniei sunt nemultumiti de noul format al acestei competitii

 

Pana anul acesta Cupa Romaniei se juca intr-un sistem comun, simplu, eliminatoriu, insa din aceasta editie echipele trebuie sa castige mai multe meciuri pentru a fi declarate campioane. De asemenea a fost introdusa si o faza a grupelor, la care vor participa 24 de echipe. Noul sistem al competitiei este similar cu cel pe care si-l propune si UEFA in Liga Campionilor, incepand cu anul 2024. Noile reguli repartizeaza cele 24 de echipe calificate in faza grupelor in patru serii a cate sase. Fiecare dintre acestea va trebui sa participe la trei meciuri. Deci, o echipa participanta din grupele formate, va trebui sa joace un meci cu una dintre echipele care s-au clasat in primele 8 cu un sezon in urma la liga 1, cu una situate in ultimele 8 in sezonul precedent, si ultimul meci cu o echipa care sa provina din esaloanele inferioare.

 

Dupa ce se termina aceste trei runde, se va stabili un clasament pentru fiecare dintre cele patru grupe, iar echipele situate pe primele doua locuri vor trece mai departe.

 

Anuntul in legatura cu noile schimbari a starnit multe nemultumiri din partea antrenorilor echipelor din esalonul doi care isi doresc sansa sa promoveze, deoarece programul competitiei va consta in mai multe meciuri, acest lucru insemnand ca exista probabilitatea de a trece mai departe devine din ce in ce mai mica.

 

Afla si de pe site-ul stirisportive care sunt opiniile despre modificarile Cupei Campionilor

 

Parerile despre schimbarile din Cupa Campionilor sunt impartite, antrenorii si criticii sportivi avand diverse nelamuriri cu privire la modul in care va decurge noul sezon. Fanii inraiti ai fotbalului sunt curiosi sa vada cum se va desfasura  competitia si mai ales care vor fi echipele care vor avea un parcurs cat mai lung. Pentru acestia, zilele de meci sunt cele mai importante, fie ca le urmaresc din confortul propriei case sau chiar de pe stadion. Afla si de pe site-ul stirisportive.ro daca te intereseaza alte detalii despre acest subiect.

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns