Stiri de ultima ora din Sanatate

Românii s-au obișnuit să mănânce ”pe fugă”

Aproximativ 80% dintre românii care mănâncă micul dejun aleg să îl servească acasă, iar restul de 20% aleg să mănânce prima masă a zilei la birou, potrivit unui studiu.

Totodată, circa 14% dintre români declară că obişnuiesc să consume produse ”on the go” de 3 – 5 ori pe săptămână,

Pentru 4 din 10 respondenţi, nivelul de interes faţă de achiziţionarea produselor “on the go” s-a schimbat în perioada pandemiei. Astfel, românii preferă să cumpere produse “on the go” din trade-ul modern (supermarketuri/hypermarketuri), în detrimentul magazinelor din proximitatea casei.

Cel mai des se consumă fructele și legumele

Potrivit cercetării, fructele, legumele, produsele lactate şi dulciurile sunt alimentele pe care românii obişnuiesc să le consume cel mai des.

“Studiu Reveal Marketing Research: obiceiuri de cumpărare şi ritualuri de mâncat ‘on the go’ în rândul românilor” este reprezentativ pentru populaţia din mediul urban şi rural.

“În medie, 14% dintre români consumă zilnic sau aproape zilnic produse ‘on the go’, iar 21% dintre aceştia spun că au în medie un consum de produse ‘on the go’ de 1 – 2 ori pe săptămână. Doar 5% dintre respondenţi spun că nu consumă niciodată produse ‘on the go’. Produsul evitat în cea mai mare măsură de către respondenţi este mâncarea gătită ambalată – 29% dintre ei declară că nu obişnuiesc să îşi cumpere”, susţin autorii studiului.

Totodată, persoanele peste 55 de ani sunt cele care declară în cea mai mare măsură că nu îşi cumpără mâncare gătită ambalată – aproape jumătate (40%) au selectat această opţiune.

Primele opţiuni ale românilor pentru micul dejun sunt: cafea (75%), produse lactate (62%), sandvişuri (49%) şi produse de patiserie (covrigi, pateuri, snackuri sărate sau dulci – 40%). Micul dejun ideal recomandat de specialişti ar trebui să conţină fructe sau sucuri de fructe, fibre şi proteine.

Pe grupe de vârstă, cel mai mare procent de respondenţi care consumă cafea sau băuturi pe bază de cafea la micul dejun (82%) se înregistrează în segmentul 55 – 60 de ani.

Potrivit cercetării, prima poziţie în topul alimentelor preferate de români pentru masa de prânz sunt legumele proaspete, aceste produse fiind alese de şase din zece respondenţi. Acestea sunt urmate în clasament de fructe proaspete (29%), mâncare gătită ambalată (47%) şi dulciuri care au fost incluse în meniul mesei de prânz de circa o doime dintre respondenţi.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns