Alte doua noi focare de infectie aparute la Constanta si la Brasov
Stiri de ultima ora din Sanatate

Alte doua noi focare de infectie aparute la Constanta si la Brasov

Nelu Tataru, Ministrul Sanatatii viziteaza spitalele din tara pentru a vedea care sunt masurile luate impotriva raspandirii coronavirusului. Acesta a declarat ca in acest moment sunt doua focare in dezvoltare la Constanta si la Brasov.

Exista riscul de extindere a celor doua focare

“În măsura evoluţiei accelerate a transmiterii locale, cu afectarea în marea majoritate a personalului medical, ne gândim la alte măsuri pentru a proteja personalul medical, dar şi pentru a limita acele focare care sunt în dezvoltare. (…) Având în vedere afluxul de persoane care vor veni, ne aşteptăm la o accelerare a acestui focar. Cele două focare sunt, în general, în zonele medicale, dar există o foarte mare probabilitate de extindere şi la populaţie”, a declarat Nelu Tataru.

In Constanta sunt 114 de infectare cu COVID-19 printre care sunt trei medici si cinci cadre medii si personal auxiliar al unitatii sanitare.

“Avem 114 cazuri, avem doua decese, avem trei medici afectaţi, avem cinci cadre medii şi personal auxiliar, personalul medical rămâne în prima linie şi rămâne în primă atenţie (…). Avem peste 800 de carantinaţi, în contextul în care am avut şi un aflux de cetăţeni străini în zona Constanţei. La acest moment, avem efectiv în tratament pacienţi cu o simptomatologie medie-moderată, uşor severă, avem un singur pacient care este pe Terapie Intensivă în stare critică, e un medic de familie”, a mai spus ministrul.

Vizita la Constanta a fost facuta deoarece cazurile de infectare cu noul virus erau peste 100. Ministrul a stabilit sa viziteze toate zonele tarii in care numarul persoanelor infectate cu noul coronavirus trece de 100.

“Plecările în teritoriu vor fi din ce în ce mai dese, realitatea este alta decât cea de acum două-trei săptămâni pe care o vedeam noi la nivel de minister şi la nivel central. Astăzi am fost la Spitalul de Boli Infecţioase, în zona de carantină de la Techirghiol, am venit la Spitalul Judeţean, am fost la Spitalul Militar de Campanie de pe Stadionul Portul, pregătirile sunt în stadii avansate. La Spitalul de Boli Infecţioase am vorbit cu personalul medical care în realitate au o activitate destul de intensă, dar rutina de zi cu zi a făcut ca patologia să le fie la îndemână, iar tratamentul pe care îl acceptă în acest moment este un tratament cu rezultate destul de bune. (…) Am vrut să văd şi Constanţa tocmai prin prisma că vizitele vor fi făcute peste tot unde avem peste 100 de cazuri confirmate”, a mai transmis ministrul.

La Brasov exista 11 cazuri de infectare cu COVID-19 in cadrul persoanalului medical.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns