Stiri de ultima ora din Turism

Roma, invadată de trotinetele electrice

Odată cu sfârşitul carantinei şi cu apariţia zilelor însorite, trotinetele electrice au invadat străzile din Roma în ultimele zile, o noutate în cetatea eternă, care descoperă pe zi ce trece bucuriile şi neplăcerile provocate de noile forme de mobilitate.
Profitând de un week-end foarte însorit, mii de utilizatori, majoritatea tineri, au făcut slalom prin centrul istoric al capitalei Italiei, pe Via dei Fori Imperiali, care duce la Coloseum, în jurul pieţei Veneţia sau pe artera centrală via del Corso. În plus, numeroase trotinete erau parcate ici şi colo pe trotuare, aranjate unele lângă altele sau abandonate la întâmplare la un colţ de stradă.
Fenomenul este unul nou în condiţiile în care Italia a fost complet izolată timp de trei luni, începând din martie şi până în mai, de pandemia de coronavirus. Însă, de câteva zile, a devenit deosebit de vizibil, suscitând mirarea, dar uneori şi nemulţumirea locuitorilor Romei, al căror oraş se alătură marilor metropole occidentale invadate de aceste servicii de mobilitate alternative.
În ultimii ani au fost lansate mai multe tentative în Roma pentru a promova serviciile de închirieri de biciclete, însă fără succes, o mare parte din aceste biciclete fiind vandalizate sau pur şi simplu aruncate în râul Tibru.
Însă, de la 1 martie anul curent, patru societăţi de închiriere de trotinete electrice au obţinut autorizaţia de funcţionare în capitala Italiei: Lime, Bird, Helbiz şi Dott. Proiectul municipalităţii din Roma prevede o fază experimentală de doi ani.
“Trotinetele electrice reprezintă o mică revoluţie pentru oraşul nostru, sub semnul mobilităţii durabile şi a inovaţiei tehnologice”, a apreciat primarul Romei, Virginia Raggi, citată de presa locală.
Serviciile de închirieri de trotinete electrice sunt deja prezente în alte oraşe italiene precum Milano, Bologna, Torino şi Verona.

Citeste  Charlie Ottley vrea să salveze Delta Dunării
Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *