Stiri Internationale de ultima ora

Papa Francisc, operat la abdomen

Audienţele papei Francisc, operat miercuri la Roma din cauza unei hernii abdominale, au fost anulate până pe 18 iunie “ca măsură de precauţie”, a anunţat biroul de presă al Sfântului Scaun, citat de AFP.

Intervenţia sub anestezie generală suferită de papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, era încă în curs de desfăşurare la mijlocul după-amiezii de miercuri, iar suveranul pontif va avea nevoie de “mai multe zile” de spitalizare.

După ce a prezidat ca în fiecare săptămână audienţa generală din Piaţa Sfântul Petru şi a salutat mulţimea de credincioşi la bordul Papamobilului său, liderul de la Vatican a fost condus sub escorta Poliţiei la spitalul Gemelli spre sfârşitul dimineţii, situat în nord-vestul capitalei italiene.

Intervenţia chirurgicală constă într-o laparotomie (incizie în abdomen) şi plasarea unei proteze.

“Operaţia, organizată în ultimele zile de echipa medicală care îl asistă pe Sfântul Părinte, a devenit necesară din cauza unei hernii abdominale care provoacă sindroame subocluzive recurente, dureroase şi pe cale de agravare”, a precizat într-un comunicat directorul departamentului de presă al Sfântului Scaun, Matteo Bruni.

Citeste  Europarlamentarii dezbat soarta sezonierilor romani in contextul pandemiei

Cardinalul Pietro Parolin, secretar de stat şi numărul 2 în ierarhia de la Vatican, a precizat că operaţia nu implică “nici o vacanţă, nici o înlocuire temporară a papei în exercitarea funcţiilor sale”.

După operaţie, papa îşi va relua funcţiile “chiar şi de pe patul de spital”, a explicat el în faţa jurnaliştilor. “În cazul unor dosare urgente, ele îi vor fi aduse la spitalul Gemelli”.

Marţi, liderul Bisericii Catolice s-a deplasat la Spitalul Gemelli pentru a fi supus unor “examene medicale”, însă Vaticanul nu a precizat natura acestora.

În iulie 2021, episcopul Romei a fost spitalizat pentru 10 zile în acelaşi spital pentru o colectomie stângă, constând în extirparea unei părţi din colon.

Papa Francisc a dezvăluit apoi că a avut “sechele” după anestezie, care l-au făcut să amâne deocamdată o operaţie la genunchi, din cauza cărora este în suferinţă de mai multe luni.

În ianuarie, a anunţat că suferă de diverticulită, o inflamaţie a diverticulelor, mici hernii care se formează în pereţii aparatului digestiv.

Citeste  China face amenintari serioase dupa ce Pelosi a ajuns in Taiwan
Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns