Stiri divertisment de ultima ora

O replică de ciocolată a celebrului tablou „Guernica”, expusă la Paris

O replică din ciocolată a celebrului tablou al lui Pablo Picasso, “Guernica”, a ajuns miercuri la Paris pentru a participa la cea de-a 26 ediţie a Salonului Ciocolatei şi a ilustra arta maeştrilor cofetari din Ţara Bascilor, relatează EFE.

“Să fim aici este un succes important”, a declarat Lorena Gómez, preşedinta Federaţiei Basce a Dulciurilor Artizanale -Euskal Gozogileak, care a însoţit această capodoperă pentru a reprezenta această importantă regiune autonomă a Spaniei, la cel mai important eveniment al ciocolatei din lume.

Cele 500 de kilograme de ciocolată care au fost necesare pentru a alcătui tabloul, cu participarea a 40 de cofetari şi patiseri basci, va fi expusă la Salonul Ciocolatei de la Paris care se desfăşoară în perioadă 28 octombrie şi 1 noiembrie.

Tabloul, în care Picasso ilustrează dezastrul provocat de bombardamentul nazist asupra localităţii Guernica (Vizcaya), a fost realizat din ciocolată albă, neagră şi cu lapte şi are aceleaşi dimensiuni ca pânza originală (7,77 metri lungime pe 3,49 metri lăţime).

“Detaliile realizează ansamblul”, a declarat despre procesul de elaborare Ismael Sayalero, care a recunoscut că a fost necesar să se lucreze pe bucăţi, dar s-a declarat mulţumit de rezultatul final, inclusiv de culori şi de texturi.

Potrivit lui Ińigo Saraboe, un alt maestru cofetar care a participat la lucrare, cel mai greu lucru de realizat a fost asamblarea celor 14 panouri pentru a se potrivi cât mai bine şi a nu crea senzaţia că tabloul este făcut din mai multe “petice”.

Inaugurarea tabloului din ciocolată a fost deschisă de coregrafia “Samina eta Bakea” (Durere şi Pace), pe acordurile cântecului “Gernika”, compus de Mikel Laboa, şi având-o ca protagonistă pe balerina Maialen Urdapilleta.

Reprezentaţia a fost însoţită de o paradă a modei, cu modele îmbrăcate în rochii de ciocolată elaborate de cofetari basci şi inspirate din scenele tabloului.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns