Stiri de ultima ora Mondene

O banană lipită cu bandă adezivă, vândută cu 120.000 de dolari

O banană lipită cu bandă adezivă pe un perete a fost vândută pentru exorbitanta sumă de 120.000 de dolari. Tranzacția a avut loc la târgul de artă Art Basel din Miami Beach. Două dintre cele trei exponate s-au vândut deja, ultima fiind disponibilă la preţul de 150.000 de dolari, potrivit CNN.
Lucrarea, care îi aparţine lui Maurizio Cattelan, a fost prezentată de Galeria de Artă contemporană Perrotin, înfiinţată la Paris, care colaborează de mult timp cu artistul italian.
Acesta este prima contribuţie a artistului Maurizio Cattelan la un târg de artă în 15 ani, a precizat galeria.
Denumită ”Comedian”, opera de artă este o banană cumpărată de la un magazin alimentar din Miami care a fost lipită de un perete cu bandă adezivă. Au existat trei exponate de acest fel, a precizat galeria, toate fiind puse în vânzare.
Potenţialii cumpărători nu au primit instrucţiuni clare despre ce ar trebui să facă dacă bananele încep să se strice.
Potrivit unui comunicat de presă al Galeriei Perrotin, artistul a venit prima dată cu această idee în urmă cu un an.
”Pe atunci, Cattelan se gândea la o sculptură de forma unei banane”, se arată în comunicat. ”De fiecare dată când călătorea, aducea cu el o banană şi o agăţa în camera sa de hotel pentru a găsi inspiraţie. A făcut mai multe modele: mai întâi în răşină, apoi în bronz şi pictură în bronz, înainte de a reveni, în final, la ideea iniţială a unei banane reale”, a precizat galeria.
Artistul italian Maurizio Cattelan este cunoscut pentru sculpturile sale mai puţin obişnuite. Una dintre lucrările sale de artă – un vas de toaletă din aur de 18 carate, în valoare de circa 6 milioane de dolari – a ţinut prima pagină a ziarelor în septembrie, când a fost smulsă dintr-un perete şi furată din Palatul Bleinheim din Anglia unde era expusă.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns