Stiri Internationale de ultima ora

Medicii veterinari britanici au eutanasiat alpacaua Geronimo, în pofida protestelor

Medicii veterinari britanici au eutanasiat un mascul de alpaca în vârstă de opt ani, a cărui soartă a generat proteste şi critici adresate prim-ministrului Boris Johnson, după ce Guvernul de la Londra a ordonat ca animalul să fie sacrificat din cauza unor rezultate pozitive la testele de depistare a tuberculozei bovine.

Ordinul de eutanasiere a lui Geronimo a determinat-o pe stăpâna animalului, Helen Macdonald, să se adreseze public prim-ministrului Boris Johnson şi soţiei acestuia, Carrie, pentru a le cere să dea dovadă de clemenţă, iar în urma apelului ei, mai multe celebrităţi i-au cerut premierului britanic să se distanţeze de această chestiune, pe care au considerat-o “un dezastru de relaţii publice”.

Stăpâna animalului şi mai mulţi protestatari s-au reunit la ferma acesteia din comitatul Gloucestershire pentru a îl apăra pe Geronimo de “călăii” săi. Peste 140.000 de persoane au semnat o petiţie ce solicita graţierea animalului.

“Animalul infectat a fost transferat din ferma lui şi eutanasiat de angajaţii de la Animal and Plant Health Agency (Agenţia pentru Sănătatea Animalelor şi a Plantelor – APHA), ca măsură necesară pentru a ţine sub control răspândirea tuberculozei bovine”, a precizat Departamentul pentru mediu, alimente şi afaceri rurale într-un comunicat.

Helen Macdonald, care lucrează ca asistent medical veterinar, spune că Geronimo a avut un test cu rezultat negativ atunci când a fost adus din Noua Zeelandă şi că a cheltuit mii de lire sterline în instanţă încercând să salveze animalul.

Un purtător de cuvânt al prim-ministrului britanic a spus că este foarte dureros atunci când o persoană pierde un animal de companie.

“Gândurile noastre bune se îndreaptă acum către Helen Mcdonald şi către toţi aceia care au avut de suferit din cauza acestei boli îngrozitoare”, a adăugat el.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns