Stiri Actuale de ultima ora

Marșul comunității gay va avea loc pe 14 august, pe Calea Victoriei

Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din Bucureşti a aprobat desfăşurarea marşului ”Bucharest Pride” 2021 pe Calea Victoriei în data de 14 august, cu un număr maxim legal de 500 de participanţi.

“Primăria Municipiului Bucureşti şi Asociaţia ACCEPT au ajuns la o înţelegere privind organizarea ‘Bucharest Pride’ 2021. Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din Bucureşti a aprobat astăzi organizarea de către Asociaţia ACCEPT a marşului ‘Bucharest Pride’ 2021 pe Calea Victoriei în data de 14 august, cu un număr maxim legal de 500 de persoane”, precizează PMB, prin intermediul unui comunicat de presă.

Proiectul “Străzi deschise” va fi suspendat pe 14 august şi va fi reluat începând din 15 august.

Reprezentanţii municipalităţii au solicitat Asociaţiei ACCEPT ca, pe toată perioada desfăşurării marşului, să respecte dispoziţiile legale în vigoare, inclusiv cele privind măsurile de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

“Având în vedere faptul că organizarea a două evenimente, în acelaşi timp, poate genera riscuri de siguranţă conform organelor de specialitate, dar şi contextul pandemic în care ne aflăm, proiectul ‘Străzi deschise’ va fi suspendat sâmbătă, 14 august. Începând de duminică, 15 august, acesta va fi reluat, în condiţii normale de desfăşurare”, menţionează PMB.

Citeste  Palatele romilor, un fenomen arhitectural surprinzator

PMB informează, totodată, că solicitarea depusă de Noua Dreaptă îndeplineşte dispoziţiile legale referitoare la numărul de participanţi, iar traseul pe care va avea loc manifestarea nu se intersectează cu evenimentul “Străzi deschise”.

“Referitor la informaţiile făcute în spaţiul public cu privire la aprobarea de către Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice a solicitării Noua Dreaptă, facem următoarele precizări: solicitarea Partidului Noua Dreaptă, formulată cu multă vreme înaintea celei transmisă de ACCEPT, îndeplineşte dispoziţiile legale referitoare la numărul maxim de participanţi, respectiv 500, şi, de asemenea, traseul pe care aceştia îl vor parcurge este Piaţa Victoriei – Piaţa Romană – Piaţa Universităţii – Piaţa Unirii, fără a se intersecta cu zona în care se desfăşoară un alt eveniment, respectiv ‘Străzi deschise'”, afirmă sursa citată.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *