Stiri de ultima ora Mondene

Johnny Depp a fost decorat în Serbia

Starul hollywoodian Johnny Depp a fost decorat în Serbia cu Medalia de Aur a Meritului, pentru “marele său aport” la activităţile culturale cinematografice şi “la promovarea acestei ţări”, relatează EFE.

Distincţia i-a fost înmânată de preşedintele sârb, Aleksandar Vucic.

Fizionomia şi caracterul actorului au inspirat totodată crearea personajului principal al serialului de animaţie, “Puffins Impossible”, dezvoltat în Serbia, creat de Iervolino Studios (IES) şi produs de Archangel Digital Studios (ADS).

“Rolul de lider al lui Johnny Depp şi participarea activă la promovarea serialului ‘˜Puffins Impossible’ au contribuit la valorificarea punctelor forte artistice ale Serbiei în rândul industriei cinematografice globale”, notează într-un comunicat compania de animaţie Iervolino Studios.

Preşedintele Vucic i-a înmânat distincţia lui Johnny Depp cu prilejul Zilei Republicii Serbia, marcată pe 15 februarie. “Este o mare onoare pentru mine să particip la această ceremonie solemnă. Voi continua să lucrez la promovarea ţării voastre minunate”, a declarat emoţionat Johnny Depp.

El a rememorat cu acest prilej prietenia de lungă durată care îl leagă de regizorul cinematografiei sârbe Emir Kusturica, despre care a spus: “Este fratele meu”.

Nimeni nu este în siguranţă în faţa unei “judecăţi pripite” făcute în grabă în contextul “cancel culture” (“cultura anulării”, n.r.), a declarat miercuri actorul american Johnny Depp la Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastian, unde starul hollywoodian a primit un premiu pentru întreaga carieră, informează AFP.

Johnny Depp, care a pierdut în 2020 un proces intentat tabloidului britanic The Sun, în urma unui articol ce îl descria ca pe un soţ violent faţă de fosta lui soţie, a răspuns întrebărilor jurnaliştilor prezenţi la festival.

Referindu-se aparent la mişcarea #MeToo care a denunţat hărţuirile sexuale şi violurile comise asupra unor femei de către bărbaţi influenţi, starul american consideră că astfel de campanii au devenit “scăpate de sub control”.

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns