Stiri Internationale de ultima ora

Jaf la frontieră: 30 de vameși au fost arestați

Peste 30 de vameşi şi poliţişti de frontieră bulgari de la un punct de trecerea a frontierei cu Serbia au fost arestaţi pentru luare de mită.
Arestările au impus închiderea timp de mai multe ore a punctului de frontieră de la Kalotina. Ofiţerii arestaţi sunt suspectaţi că au luat mită de la persoanele care au trecut prin acest punct de frontieră.
Potrivit purtătoarei de cuvânt a procurorului general al Bulgariei, Siika Mileva, ei cereau ”bacşiş” sau plăţi nereglementate ”de la aproape toată lumea care călătorea între Serbia şi Bulgaria”. Şoferii de camioane evitau astfel o verificare amănunţită a încărcăturii lor sau a vehiculelor.
Şeful punctului de trecere a frontierei primea câte 50 de euro pe zi de la fiecare ofiţer implicat în această schemă. Dintre cele 30 de persoane reţinute, 20 au fost puse sub acuzare, respectiv şeful punctului de trecere, 15 vameşi şi patru poliţişti de frontieră.
În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile lor s-au găsit sume de bani în mai multe monede, arme şi sigilii de securitate.

Distribuie mai departe
Citeste  Greta pozează în martiră pentru că nu a găsit loc pe scaun la clasa 1 în tren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *