Stiri de ultima ora din Sanatate

Italia va încheia restricțiile pe 31 martie

Anunț important al guvernului de la Roma. Guvernul Italiei va pune capăt stării de urgenţă anti-COVID pe 31 martie, a anunţat miercuri premierul italian Mario Draghi, promiţând o revenire graduală la viaţa normală, după mai mult de doi ani de criză sanitară, informează Reuters.

Numărul de contaminări şi de decese legate de COVID-19 s-a redus în ultimele săptămâni şi guvernul italian este presat de lumea businessului şi de unele partide politice să ridice restricţiile care au fost introduse progresiv de la începutul anului 2020.

“Vom continua să monitorizăm îndeaproape situaţia pandemică, pregătiţi să intervenim în caz de epidemie. Însă scopul nostru este să redeschidem total (societatea), cât mai repede posibil”, a spus Draghi într-un discurs susţinut în oraşul italian Florenţa.

Starea de urgenţă, care le permite oficialilor să ocolească căile birocratice şi să impună reguli prin decrete, a fost stabilită în Italia pe 31 ianuarie 2020. Măsura ar urma să expire la sfârşitul lunii viitoare şi Draghi a spus că aceasta nu va fi reînnoită.

Aşa-zisul paşaport sanitar îmbunătăţit, care arată dovada vaccinări sau a trecerii recente prin boala COVID-19 şi care este necesar pentru a putea avea acces în mai multe locuri, va fi eliminat treptat, începând cu activităţile în exterior, a mai spus Draghi.

Italia a înregistrat peste 153.500 de decese asociate COVID-19 de la debutul epidemiei în această ţară, în februarie 2020, al doilea cel mai mare număr din Europa după Marea Britanie (locul opt la nivel mondial). De asemenea, ţara a raportat până în prezent 12,55 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns