Stiri de ultima ora din Turism

Istanbulul și Atena, paralizate de ninsori

Cursele aeriene programate pe Aeroportul din Istanbul au fost suspendate până marţi după-amiază şi mii de şoferi au rămas blocaţi pe o autostradă de lângă Atena, necesitând intervenţia unor echipaje de salvare şi a armatei elene, în urma ninsorilor abundente care au căzut luni în Turcia şi în Grecia, informează DPA şi Reuters.

Decizia privind menţinerea la sol a avioanelor pe Aeroportul din Istanbul a fost extinsă până marţi la ora locală 13:00, a precizat compania care administrează aeroportul din cel mai mare oraş al Turciei, invocând condiţii meteorologice nefavorabile, precizează DPA.

Suspendarea zborurilor spre şi dinspre acest aeroport a fost impusă iniţial luni după-amiază, după ninsorile abundente care au căzut în acest oraş cu o populaţie de 16 milioane de locuitori.

Compania naţională Turkish Airlines şi cea privată Pegasus au raportat de asemenea întreruperi ale traficului aerian, marţi, pe un aeroport mai mic din capitala turcă, Sabiha Gokcen, situat în partea asiatică a oraşului.

Guvernatorul din Istanbul, Ali Yerlikaya, a decis să interzică accesul vehiculelor private pe drumurile publice din cauza condiţiilor meteorologice periculoase.

Presa locală turcă a raportat că mai mulţi şoferi au fost nevoiţi să îşi petreacă noaptea de luni spre marţi în autovehiculele lor în Istanbul.

Mai mulţi utilizatori de pe reţelele de socializare au publicat imagini cu şoferi rămaşi blocaţi pe autostrăzile din Turcia. Mai multe ONG-uri şi-au unit eforturile pentru a distribui hrană şi apă persoanelor rămase blocate din cauza zăpezii.

Meteorologii se aşteaptă ca ninsorile să continue în Istanbul şi în restul Turciei şi în a doua parte a zilei de marţi.

În Grecia, echipaje de salvare, inclusiv armata elenă, au lucrat toată noaptea de luni spre marţi pentru evacuarea miilor de persoane rămase blocate în maşinile lor pe o autostradă de lângă Atena, după ninsorile abundente şi viscolul sever care s-au abătut luni asupra ţării, acoperind capitala cu un strat gros de zăpadă şi provocând haos în traficul rutier, relatează Reuters.

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns