Stiri Economice de ultima ora

Google construiește un centru de date pentru Berlin

Gigantul Google intenţionează să construiască un centru de date pentru zona Berlin-Brandenburg pe un teren situat la 20 de kilometri sud de aeroportul BER, relatează dpa.

Informaţia publicată vineri de ziarul Maerkische Allgemeine a fost confirmată de un purtător de cuvânt al Google.

Posibilul centru de date va fi construit pe aproximativ 30 de hectare de teren în districtul Schenkendorf din Mittenwalde, între autostrăzile L30 şi A13.

Purtătorul de cuvânt al Google, Ralf Bremer, a declarat că compania a iniţiat cumpărarea unui teren în Mittenwalde şi examinează alte opţiuni în regiune.

“Sunt necesari paşi suplimentari înainte de preluarea finală. Totuşi, suntem încântaţi să continuăm cu planurile noastre care vizează Berlin-Brandenburg”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Se pare însă că nu există încă o autorizaţie de dezvoltare care să permită construirea unui potenţial centru de date. De asemenea nu există un angajament ferm al companiilor locale de furnizare a energiei necesar pentru alimentarea centrului.

Ministrul Economiei, Muncii şi Energiei din Brandenburg, Jörg Steinbach, a declarat că se aşteaptă la un impact economic pozitiv în regiune. “Sunt veşti bune, Brandenburg şi Berlin vor beneficia de acest lucru”, a mai spus el.

Google, divizie a companiei americane Alphabet, a respins luni solicitarea operatorilor europeni de telecomunicaţii ca giganţii din domeniul tehnologiei să suporte unele costuri ale reţelei de telecomunicaţii a Europei, spunând că ideea care se vehiculează de zece ani este în defavoarea consumatorilor, iar compania investeşte deja milioane în infrastructura pentru internet, transmite Reuters.

Comentariile lui Matt Brittin, preşedintele Google pentru zona EMEA (Europa, Estul Mijlociu şi Africa) vin în contextul în care Comisia Europeană se pregăteşte să solicite opiniile ambelor părţi înainte de a face o propunere legislativă care ar putea forţa companiile din domeniul tehnologiei să ajute la plata implementării 5G şi a cablurilor din fibră optică în cele 27 de state membre ale blocului comunitar.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns