Stiri Economice de ultima ora

Dezvaluiri socante facute de ministrul ungar al agriculturii. Ale cui sunt, de fapt, cerealele “ucrainene” ?

Istvan Nagy, ministru al Agriculturii in guvernul de la Budapesta, afirma ca liderii europeni nu protejeaza interesele Uniunii Europene, ci ar fi vorba despre faptul ca multinationale mari incearca sa-si extinda afacerile.

Potrivit publicatiei Budapest Times, intr-un interviu pentru un post de radio, ministrul agriculturii din Ungaria a declarat ca “asa-numitii fermieri ucraineni, care trebuie protejati de UE, sunt, de fapt, multinationale si investitori din Statele Unite, Olanda si Arabia Saudita.

Ungaria nu a ridicat interdictiile la importuri

Faptul ca guvernul nu a ridicat interdictiile la importurile de cereale si produse alimentare din Ucraina, care au expirat pe 15 septembrie. Ba mai mult decat atat, guvernul de la Budapesta a extins lista produselor care nu pot fi importate. La cereale se adauga ulei si seminte de floarea soarelui, de rapita, faina, miere, oua si anumite tipuri de carne. De asemenea, Istvan Nagy si-a exprimat nemultumirea privind faptul ca la ridicarea restrictiilor, agreate de Comisia Europeana in luna mai, dar care au expirat pe 15 septembrie, Bruxelles-ul nu s-a consultat temeinic cu ministrii agriculturii din tarile vizate.

Citeste  Companiile cu datorii acumulate pe perioada starii de urgenta vor primi esalonari de plata

Deocamdata, doar Polonia si Ungaria au anuntat ca mentin, unilateral, restrictiile la importuri. Romania, la randul sau, afirma ca pune la un punct cu plan, impreuna cu Ucraina, pentru a evita situatiile in care cerealele ucrainene ajung pe piata, la preturi mici, si la o calitate sub standardele UE, iar fermierii romani se vad in situatia de a nu-si mai putea vinde productia.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns