Stiri divertisment de ultima ora

Filmul “107 Mothers” a câştigat trofeul Anonimul 2022

Filmul “107 Mothers”, regizat de Peter Kerekes, a câştigat trofeul Anonimul 2022 şi a primit un premiu în valoare de 3.000 de euro.

Potrivit unui comunicat de presă de Fundaţia Anonimul, lungmetrajul “107 Mothers” (Slovacia, Cehia, Ucraina), regizat de Peter Kerekes, a fost recompensat, sâmbătă, cu trofeul Anonimul 2022.

“Publicul Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL a votat câştigătorii celei de-a 19-a ediţii. ‘107 Mothers’ a primit marele premiu în valoare de 3.000 de euro, oferit de OTP Bank. Filmul spune povestea bazată pe realitate a mamelor dintr-o închisoare pentru femei din Odesa (Ucraina). Lungmetrajul a câştigat, la Festivalul de la Veneţia 2021, premiul secţiunii Orizzonti pentru cel mai bun scenariu şi a fost inclus în competiţia Zabaltegi-Tabakalera a Festivalului de la San Sebastian”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că anul acesta au concurat pentru marele trofeu cinci lungmetraje de ficţiune şi documentare: “107 Mothers” (Slovacia, Cehia, Ucraina), regizat de Peter Kerekes, “I’m So Sorry” (China), de Zhao Liang, “Mighty Flash” (Spania), de Ainhoa Rodriguez, “Talking About the Weather” (Germania), de Annika Pinske, şi “Zuhal” (Turcia), de NazlÄą Elif Durlu. Selecţia competiţiei de lungmetraje a fost realizată de Ludmila Cvikova.

Citeste  Justin Bieber și-a anulat concertele

Cel mai bun scurtmetraj românesc a fost ales “Fragmentări”, de Miruna Minculescu. Filmul a primit un premiu în valoare de 1.000 de euro, oferit de DACIN-SARA.

Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj străin, tot în valoare de 1.000 de euro, a revenit filmului “Fantasma Neon” (Brazilia), de Leonardo Martinelli.

“Aurică, viaţă de câine”, regizat de Mihai Dragolea, este scurtmetrajul căruia Fundaţia Anonimul i-a acordat Premiul “Ovidiu Bose Paştină”, în valoare de 1.000 de euro.

Competiţia de scurtmetraje româneşti a cuprins 12 titluri, iar cea de scurtmetraje internaţionale, 10 titluri. Selecţia pentru ambele a fost realizată de criticul de film Ionuţ Mareş.

Cea de-a 19-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, prezentată de actorul Dragoş Olaru, a avut loc în perioada 8 – 14 august, la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării).

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns