Stiri divertisment de ultima ora

O membră a Pussy Riot a fugit din Rusia deghizată

Cunoscuta artistă și activistă rusă Maria Alehina, membră proeminentă a trupei punk/activiste Pussy Riot, a reuşit să fugă din Rusia în pofida faptului că se afla sub supravegherea poliţiei, potrivit unei declaraţii făcute marţi de avocatului ei, transmite dpa.

Avocatul Daniil Berman a declarat pentru Interfax că Maria Alehina nu se mai află pe teritoriul Rusiei.

Nu sunt disponibile detalii concrete despre cum a ieşit din ţară în pofida faptului că se afla sub supraveghere şi nu se ştie unde se află în prezent.

Au circulat informaţii neconfirmate că Maria Alehina a părăsit locuinţa îmbrăcată în uniforma unui serviciu de curierat.

New York Times a scris că Alehina se află în Vilnius. Conform articolului, un cunoscut ar fi dus-o cu maşina la graniţa cu Belarus de unde a ajuns apoi în Lituania după aproximativ o săptămână. Nu au fost dezvăluite alte detalii.”Mă bucur că am reuşit”, a fost aceasta citată ca declarând.

Alehina s-a confruntat de mai multe ori cu justiţia. În septembrie i s-a impus interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii după ce a făcut apel la organizarea de demonstraţii în sprijinul eliberării liderului opoziţiei Aleksei Navalnîi. Serviciile de securitate au depus, de asemenea, mai multe plângeri împotriva ei de la începutul anului.

Citeste  Dezinformarea de pe TikTok a atins niveluri alarmante

În 2012, Alehina şi alţi câţiva membri ai Pussy Riot au intrat într-o catedrală din apropierea Kremlinului pentru a cânta o melodie în care îl denunţau pe preşedintele Vladimir Putin. Ea şi colega de trupă Nadejda Tolokonnikova au fost trimise pentru doi ani în lagăre de muncă.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *