Stiri divertisment de ultima ora

Ed Sheeran va cânta pentru regină

Starul britanic Ed Sheeran va susţine un concert la finalul seriei de evenimente organizate în luna iunie pentru a celebra Jubileul de Platină al reginei Elisabeta a II-a, după o paradă istorică dedicată atât monarhiei, cât şi diversităţii poporului britanic, au anunţat marţi organizatorii acestor spectacole, informează AFP.

Parada, un eveniment “care se întâmplă o singură dată în viaţă”, potrivit organizatorilor, va avea loc în data de 5 iunie pe străzile din Londra şi va reprezenta momentul culminant al celor patru zile de festivităţi programate pentru a marca Jubileul de Platină al suveranei britanice.

Lansată în sunetul clopotelor de la Abaţia Westminster, parada se va desfăşura pe o distanţă de trei kilometri până la Palatul Buckingham, unde Ed Sheeran îi va aduce un omagiu muzical reginei Elisabeta a II-a, care a împlinit în urmă cu câteva zile vârsta de 96 de ani.

Considerat “o comoară naţională” de către organizatori, cântăreţul britanic a declarat că este mândru să ia parte la aceste festivităţi.

În total, 10.000 de militari, artişti din toate genurile şi voluntari vor participa la acest eveniment difuzat de televiziuni din lumea întreagă şi care ar putea să fie vizionat, potrivit estimărilor, de 1 miliard de persoane.

“Este ceva unic. În toată istoria noastră, nu am avut niciodată ocazia să celebrăm o domnie de 70 de ani”, a declarat Adrian Evans, coordonatorul paradei londoneze.

După ce a organizat în 2012, cu ocazia Jubileului de Diamant al suveranei britanice, o amplă paradă nautică pe Tamisa, Adrian Evans a decis să revină în acest an pe uscat şi să aducă publicul larg în centrul “Paradei Poporului”, o manifestare care va aduce un omagiu special ultimelor şapte decenii din cultura britanică.

“Am vrut să găsesc o modalitate care să permită tuturor să participe, pentru ca fiecare comunitate din Marea Britanie să poată juca un rol şi să ia parte în felul ei la aceste festivităţi”, a explicat el.

Evenimentul va include spectacole aeriene, concerte muzicale de toate genurile, street-art, dans, teatru stradal. “Am creat o paradă care reuneşte diverse stiluri de prestaţii artistice şi celebrări. Şi, împreună, ele povestesc istoria domniei reginei”, a adăugat Adrian Evans.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns