Stiri de ultima ora din Sanatate

China, lovită de Covid, din nou

Cei nouă milioane de locuitori din oraşul chinez Changchun (nord-est) au fost plasaţi în lockdown, au anunţat vineri autorităţile locale, într-un moment când China se confruntă cu cea mai accentuată recrudescenţă a COVID-19 din ultimii doi ani, informează AFP.

Un singur membru al unei familii este autorizat să iasă, o dată la două zile, a anunţat municipalitatea.

Acest lockdown este cel mai important anunţat în China de la cel impus Xi’an (nord), metropolă cu 13 milioane de locuitori, la finele anului trecut.

China, ţara unde virusul a fost detectat iniţial în 2019, a ţinut rapid sub control pandemia începând cu primăvara lui 2020, adoptând măsuri de carantinare foarte stricte care au afectat oraşe întregi.

Gigantul asiatic a reuşit astfel să stopeze contagierea, înregistrând un bilanţ oficial de puţin peste 100.000 de cazuri, dintre care 4.636 mortale, într-un interval de doi ani.

Varianta Omicron se află la originea unor focare localizate, care au afectat, potrivit bilanţului de vineri, 1.369 de persoane în decursul ultimelor 24 de ore, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii.

Un bilanţ mic în comparaţie cu restul lumii, dar care este, cu toate acestea, cel mai ridicat pentru China de la prima etapă a epidemiei, la începutul anului 2020.

Din numărul total de infectări, autorităţile au recenzat 158 de cazuri importate şi 814 de cazuri asimptomatice, care fac obiectul unui bilanţ separat.

China a anunţat vineri că va introduce pentru prima dată utilizarea testelor antigen rapide pentru depistarea COVID-19 în urma unei creşteri accelerate a numărului de cazuri, ajuns la cel mai înalt nivel din ultimii doi ani din cauza variantei Omicron, informează AFP.

Comisia naţională pentru sănătate a precizat că seturi pentru autotestare vor fi disponibile pentru a fi achiziţionate de unităţile medicale şi de cetăţeni din ”farmaciile care vând cu amănuntul, platformele de comerţ online şi alte canale”.

Vineri, China a plasat în lockdown cei nouă milioane de rezidenţi ai oraşului Changchun (nord-est) şi a închis şcolile din Shanghai pentru a stopa contagierile.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns