Stiri de ultima ora din Turism

Charlie Ottley vrea să salveze Delta Dunării

Realizatorul celebrelor documentare “Wild Carpathia” şi “Flavours of Romania”, Charlie Ottley, a început filmările pentru un film despre Dunăre şi viaţa pescarilor din Deltă, noul proiect urmând să fie lansat de Ziua Naţională a României.

Jurnalistul BBC a declarat miercuri, presei, că documentarul “Wild Danube” va fi difuzat atât pe posturile de televiziune, cât şi în şcoli, el arătând că îşi doreşte ca în zonă să vină cât mai mulţi iubitori ai naturii care să protejeze Delta.

“Vrem să arătăm lumii că acesta este unul dintre cele mai preţioase ecosisteme de pe planetă şi să-i încurajăm pe oameni să vină aici, să experimenteze acest loc magic şi, de ce nu, să vină cu idei despre cum ar putea să fie protejată. Să fim cinstiţi! Delta este ameninţată. Sunt multe construcţii ilegale, sunt probleme cu pescuitul, există poluare”, a declarat Charlie Ottley.

El le-a mulţumit partenerilor proiectului pentru sprijin şi a precizat că va filma în Deltă în toate anotimpurile pentru a surprinde natura şi oamenii de aici.

Citeste  Dupa aparitia vaccinului anti covid preturile vacantelor vor creste

“Trebuie să găsim un mod sustenabil de gestionare a Deltei şi să o protejăm de poluare, să gestionăm durabil resursa piscicolă şi turismul. Dacă vom continua să construim haotic şi să mergem cu viteze mari pe canale, Delta nu va mai rezista mult timp. Este esenţial să încurajăm oamenii să vină aici să practice ecoturismul şi să protejeze acest loc incredibil”, a mai spus jurnalistul BBC.

Delta nu este suficient promovată

“Delta nu a avut suficientă promovare, deşi este cea mai mare deltă din Europa, iar biodiversitatea este incredibilă. Vrem să rebranduim Delta ca ‘Amazonul Europei’ şi sperăm să atragem cât mai mulţi turişti în această zonă minunată”, a afirmat Ottley.

Primele cadre pentru noul documentar au fost luate în urmă cu câteva săptămâni, atunci când tot nordul Dobrogei era acoperit de zăpadă.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *