Stiri din Sport de ultima ora

Andrei Şevcenko, demis de Genoa după 2 luni în care n-a câștigat un meci

Ucraineanul Andrei Şevcenko a fost demis sâmbătă din postul de antrenor al echipei Genoa, la ceva mai mult de două luni după numirea sa, el nereuşind să câştige nici măcar un meci de campionat cu formaţia aflată pe locul 19, penultimul, în Serie A, transmite AFP.

Numit pe 7 noiembrie, laureatul Balonului de Aur din 2004 a fost concediat la două zile după eliminarea suferită în optimile de finală ale Cupei Italiei în faţa echipei la care a cunoscut cei mai frumoşi ani ca fotbalist, AC Milan.

Fostul jucător francez Abdoulay Konko va asigura interimatul, asistat de Roberto Murgita, a precizat Genoa, care va juca luni în deplasare cu Fiorentina în etapa a 22-a.

Potrivit presei italiene, Şevcenko va fi înlocuit de Bruno Labbadia, fără echipă după ce a fost demis de Hertha Berlin în urmă cu un an. Fostul internaţional german le-a antrenat, printre altele, pe Bayer Leverkusen, Hamburg sau Stuttgart.

Şevcenko, în vârstă de 45 de ani, avea contract până în 2024, el fiind la prima experienţă pe banca unei echipe de club, după ce a antrenat cinci ani naţionala Ucrainei, cu care a ajuns în sferturi de finală la EURO 2020.

Citeste  Simona Halep nu va participa la Olimpiada de la Tokyo

Venirea lui Şevcenko a avut loc în contextul preluării echipei de către fondul american de investiţii 777 Partners.

Club istoric al fotbalului italian, înfiinţat în 1893, Genoa a câştigat prima ediţie a campionatului Italiei, în 1898, şi are în total nouă titluri, ultimul obţinut însă în urmă cu aproape un secol (1924). Echipa a retrogradat în Serie B în anii 1990, după ce a jucat o semifinală de Cupa UEFA, în 1992, într-o stagiune în care a eliminat formaţiile bucureştene Dinamo şi Steaua.

Cumpărat şi restructurat de omul de afaceri italian Enrico Preziosi în 2003, Genoa a revenit în elită în 2007, însă în ultimele sezoane a luptat pentru evitarea retrogradării.

Şevcenko nu a avut niciun succes în nouă meciuri de campionat, obţinând o singură victorie, în şaisprezecimile de finală ale Cupei Italiei (1-0 cu Salernitana).

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns