Stiri Economice de ultima ora

Amazon a lansat un supermarket fără case de marcat

Amazon, gigantul comerţului online, a lansat joi la Londra, pentru prima dată în afara Statelor Unite, un supermarket care permite clienţilor să cumpere produse fără să mai treacă pe la casele de plată, marcând astfel o nouă etapă în concurenţa feroce pe care grupul american o face magazinelor tradiţionale.

Magazinul Amazon Fresh, amenajat în centrul comercial Ealing Broadway, “este primul magazin de proximitate din Regatul Unit ce permite oamenilor să cumpere produse şi apoi să iasă direct”, fără să mai treacă pe la o casă. “Este, totodată, primul magazin fizic al grupului Amazon în afara Statelor Unite”, au subliniat reprezentanţii săi într-un comunicat.

Clienţii vor trebui doar să scaneze un cod QR cu telefonul lor mobil la intrare, îşi fac cumpărăturile, apoi ies din magazin. Nu vor mai trebui să treacă prin faţa caselor de marcat, iar fiecare articol scos din raion de către client este debitat automat din contul lor prin intermediul aplicaţiei instalate pe telefonul mobil.

Senzori și camere de filmat

Magazinul funcţionează cu senzori, camere de filmat şi algoritmi de tip “deep learning” (tehnologie ce permite unei maşini să înveţe singură, n.r.), au explicat reprezentanţii Amazon într-un videoclip promoţional.

Magazinul londonez propune “o vastă selecţie de noi produse ştampilate de Amazon”, inclusiv carne, peşte, fructe şi legume, patiserie, mâncăruri preparate şi produse de primă necesitate.

Noul stabiliment va fi “similar celor 20 de magazine Amazon Go din Statele Unite, dar va funcţiona sub marca Fresh deja utilizată în Regatul Unit pentru băcăniile online”, iar alte spaţii similare sunt prevăzute a fi amenajate la Londra.

“Consumatorii din Regatul Unit doresc o experienţă a cumpărăturilor care să fie practică, iar noi credem că ei vor aprecia faptul că vor putea să intre şi să iasă direct cu cumpărăturile de care au nevoie”, a declarat Matt Birch, un fost director al supermarketului Sainsbury, în prezent la conducerea Amazon Fresh Stores.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns