Stiri Economice de ultima ora

Volkswagen grăbește trecerea la electric

Volkswagen AG va accelera tranziţia spre vehiculele electrice, dar trebuie să găsească “ritmul” adecvat pentru a face trecerea, a anunţat noul director general al grupului german, Oliver Blume, transmite Reuters.

La o reuniune a principalilor directori globali, care are loc în Lisabona, Blume a informat că a dezvoltat un plan în zece puncte ce vizează concentrarea pe soliditate financiară, sustenabilitate, piaţa de capital şi dezvoltarea în China şi America de Nord.

“Sunt fan mobilităţii electrice şi vom rămâne pe această cale. Vom menţine actualul ritm şi, unde este posibil, îl vom accelera”, a declarat Blume.

Până în 2025, Volkswagen vrea să depăşească Tesla, devenind cel mai mare producător mondial de vehicule electrice, iar până în 2030 jumătate din vânzările sale globale ar urma să fie maşini electrice alimentate cu baterii. Strategia companiei prevede construcţia a şase fabrici de celule de baterii pentru vehiculele electrice în Europa până la finele acestui deceniu, o investiţie de peste 20 miliarde de euro.

Citeste  Moldova ridică interdicția pentru grâu

Blume, directorul general al Porsche din 2015, este un adept al combustibililor sintetici, iar analiştii se întreabă dacă numirea sa la conducerea Volkswagen AG nu va încetini extinderea producţiei de vehicule electrice, promovată puternic de fostul şef Herbert Diess.

Volkswagen trebuie să găsească ritmul adecvat pentru o transformare stabilă, definind şi urmând o strategie clară, a declarat Blume la Lisabona.

Franţa a majorat plafonul privind reducerea la preţul carburanţilor, de la 0,18 euro pe litru la 0,30 euro pe litru, pentru a atenua povara creşterii preţurilor la pompă, transmite DPA.

Noua reglementare va fi aplicată în Franţa în septembrie şi octombrie, în timp ce în Corsica şi în alte teritorii de peste mări se va aplica un discount mai redus, a anunţat Ministerul Economiei.

În noiembrie şi decembrie, se va aplica o reducere la preţul carburanţilor de 0,10 euro pe litru, măsura urmând să expire la 31 decembrie 2022.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *