Stiri de ultima ora Mondene

Actorul William Shatner din ”Star Trek” va zbura în spațiu cu racheta Blue Origin

Compania americană Blue Origin a confirmat luni că William Shatner, actorul care a interpretat rolul căpitanului Kirk în serialul TV ”Star Trek”, se va afla la bordul următoarei sale misiuni spaţiale programate pentru 12 octombrie, informează AFP.

”Am auzit despre spaţiu de mult timp, profit de ocazie pentru a-l vedea cu ochii mei”, a declarat William Shatner, citat în comunicatul Blue Origin.

Compania a precizat că un vicepreşedinte al companiei, Audrey Powers, va lua parte de asemenea la această misiune.

În urmă cu o săptămână, compania americană Blue Origin a anunţat că următorul său zbor în spaţiu va avea loc pe 12 octombrie în cadrul unei misiuni care va transporta pe orbita Pământului un echipaj de turişti spaţiali printre care s-ar putea să se afle şi actorul William Shatner.

La 90 de ani, renumitul actor canadian va deveni astfel cea mai vârstnică persoană din lume care ajunge în spaţiu.

Zborul va avea loc la mai puţin de trei luni după misiunea în timpul căreia compania americană a transportat primii săi patru pasageri pe orbită, inclusiv pe fondatorul său, miliardarul Jeff Bezos.

Citeste  Kylie Jenner este cea mai tanara miliardara in dolari.

La bordul capsulei New Shepard se vor afla de asemenea pe 12 octombrie Chris Boshuizen, un fost inginer de la NASA şi cofondator al Planet Labs, o companie privată americană care fotografiază în fiecare zi Pământul şi Glen de Vries, cofondator al companiei Medidata Solutions, specializată în software-uri de monitorizare a studiilor clinice pentru industria farmaceutică.

Lansarea va avea loc în vestul statului american Texas la ora locală 08:30 (13:30 GMT).

Călătoria orbitală propusă de Blue Origin este o experienţă de câteva minute deasupra Liniei Karman, care marchează, la altitudinea de 100 de kilometri, graniţa dintre atmosfera Pământului şi spaţiu, conform unei convenţii internaţionale. Pasagerii pot atunci să se desprindă din scaunele lor şi să plutească pentru câteva momente în condiţii de imponderabilitate.

Racheta americană New Shepard, complet automatizată, este concepută pentru a decola pe verticală, iar capsula ei spaţială se desprinde în timpul zborului, înainte de a reveni pe Terra în urma unei coborâri controlate, care este frânată cu ajutorul a trei paraşute şi a unui motor cu propulsie inversată.

Citeste  Prințul Charles a dezvăluit ce melodie îl face să țopăie și acum

O altă companie din domeniul turismului spaţial, Virgin Galactic, propune o experienţă similară.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *