Stiri de ultima ora Mondene

A fost desemnat cel mai bun bucătar din lume. Nu e român

Chef-ul restaurantului La Vague d’Or din Saint-Tropez, situat pe coasta mediterană franceză, Arnaud Donckele, a fost declarat maestrul bucătar al anului 2019, datorită gastronomiei sale “poetice”. Decizia a fost anunțată la ediţia pe 2020 a renumitului ghid Gault et Millau.
Editorii acestei publicaţii au ales un maestru bucătar foarte cunoscut, în vârstă de 42 de ani, deja premiat cu trei stele Michelin şi care găteşte pentru şefii de stat în timpul summiturilor politice organizate în Franţa.
“Este foarte cunoscut”, a declarat preşedintele ghidului francez, Jacques Bally, aflat la prima ediţie după ce Gault et Millau a fost cumpărată de un investitor rus.
Arnaud Donckele afirmă că arta sa gastronomică este “complexă”, dar concepută pentru a fi pe placul tuturor oamenilor.
La categoria “patiserul anului”, ghidul Gault et Millau a ales să premieze o femeie, Jessica Prealpato, de la restaurantul Alain Ducasse al hotelului Plaza Athenee din Paris, desemnată cel mai bun patiser din lume de publicaţia gastronomică 50 Best. Ea a fost premiată alături de Max Martin de la restaurantul Yoan Conte din Veyrier-du-Lac.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns