Stiri Internationale de ultima ora

Pușcărie pentru cei ce circulă cu trotineta electrică pe trotuar

Autoritățile din Singapore au interzis, de azi, folosirea trotinetelor electrice pe trotuare. Măsura a fost luată după o serie de accidente care au declanşat nemulţumirea locuitorilor oraşului-stat faţă de aceste vehicule.
Circulaţia trotinetelor a fost deja interzisă pe drumurile publice din Singapore, iar utilizarea acestora va fi permisă doar pe benzile de biciclete şi pe căile care unesc parcurile.
“Această măsură este necesară pentru a asigura siguranţa pietonilor după un număr tot mai mare de accidente în care au fost implicaţi conducători de trotinete delincvenţi în ciuda sporirii controalelor şi a eforturilor de educare”, a anunțat Autoritatea pentru Transport din Singapore.
Ţara asiatică a adoptat rapid aceste mijloace de deplasare, însă o serie de accidente, dar şi incendii declanşate pe staţiile de încărcare şi decesul unui biciclist vârstnic au condus la creşterea numărului de solicitări pentru interzicerea acestora.
Utilizatorii de trotinete electrice vor fi iniţial pedepsiţi prin avertismente în cazul în care sunt surprinşi pe trotuare, însă de la începutul lunii ianuarie riscă o pedeapsă de două luni de închisoare şi o amendă ce poate ajunge la 2.000 de dolari singaporezi (1.200 de euro).

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns