Stiri divertisment de ultima ora

Victor Rebengiuc revine la Bulandra

Actorul Victor Rebengiuc revine pe scena Teatrului Bulandra în rolul principal al “uneia dintre cele mai mari piese ale secolului” – “Tatăl” de Florian Zeller, în regia lui Cristi Juncu.

Potrivit site-ului Teatrului Bulandra, spectacolul va avea avanpremiera pe 11 şi 12 iunie, la Sala Liviu Ciulei, de la ora 19,00. Premiera spectacolului este programată pe 24 iunie.

Din distribuţia spectacolului, alături de Victor Rebengiuc, care interpretează rolul unui tată bătrân care îşi caută reperele fixe, rătăcit printre percepţii fluide, fac parte actorii Ana Ioana Macaria, Cătălin Babliuc, Oana Tudor, Maria Veronica Vârlan şi Constantin Dogioiu.

“Anne încearcă cât poate să aibă grijă de André, tatăl ei, a cărui memorie nesigură îl face din ce în ce mai vulnerabil. Descurajaţi de caracterul lui irascibil, îngrijitorii nu-i sunt de nici un ajutor şi îl părăsesc unul după altul. Amintirile tatălui se dezintegrează treptat. Totul este înceţoşat în jurul lui, un melanj confuz în care se amestecă locurile între ele şi cei dragi cu cei străini. În amurgul existenţei sale, nedumerirea lui îl strânge din ce în ce mai mult într-o singurătate ireversibilă. Profund emoţionant, Tatăl este o poveste de familie serioasă şi realistă şi o privire nesentimentală, intens emoţională asupra lumii prin ochii unui bărbat care se confruntă cu demenţă, o ilustrare dramatică a pierderilor fizice care apar împreună cu cele mentale”, se arată în descrierea spectacolului.

Textul, laureat în 2014 al premiului Moliere pentru cea mai bună piesă şi nominalizat în 2016 la premiile Tony şi Laurence Olivier, a fost tradus în limba română de Carmen Iernilă, Raluca Aprodu adaptându-l pentru scenă.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns