Stiri de ultima ora din Sanatate

Centre pentru persoane cu nevoi speciale – Afla cum il alegi pe cel potrivit

Ingrijirea unui batran poate fi dificila mai ales daca acesta sufera de diverse afectiuni, iar mobilitatea este una limitata.

Vei fi placut surprins sa afli ca in prezent centrele specializate sunt moderne si ofera asistenta specializata. Daca esti in cautarea unui azil pentru persoane cu handicap citeste randurile de mai jos.

Azil pentru persoane cu handicap

Batranetea poate fi dificila mai ales daca persoana draga sufera de diverse afectiuni. In cazul in care seniorul nu se mai poate deplasa singur, cade atunci cand merge si se accidenteaza, nu isi mai ia medicamentele la timp, iar despre gatit si alte activitati gospodaresti nu mai poate fi vorba, este bine sa stii ca poti apela la centre specializate. In functie de gravitatea afectiunii vei putea alege servicii profesionale adaptate cu necesitatea batranului.

Avantajele oferite de un centru de batrani

Intr-un centru de batrani pot fi cazate atat persoane care se descurca singure, insa care au nevoie de companie, dar si persoane bolnave care necesita o ingrijire adecvata. Printre cele mai importante avantaje oferite de un astfel de azil, vei descoperi:

  • persoana draga va primi ajutor pe tot parcursul zilei pentru activitatile de baza, precum: mersul la baie, spalatul, imbracatul sau dezbracatul;
  • seniorul va primi medicatia la timp conform instructiunilor medicului specialist;
  • persoana draga se va putea deplasa cu ajutorul personalului calificat si va fi hranit de acestia daca este necesar;
  • seniorul va fi inconjurat de oameni cu varsta asemanatoare si va putea socializa;
  • va putea participa la diverse activitati fizice, mentale si spirituale;
  • vei putea oricand comunica cu persoana draga prin intermediul telefonului si o poti vizita conform programului de vizite.
Citeste  Carmen Bruma sustine ca postul intermitent este periculos

Alege un centru potrivit

Important este sa alegi un centru potrivit cu nevoile persoanei dragi. Intereseaza-te de calificarea personalului si de dotarile institutiei. Nu uita, o persoana in varsta cu diferite afectiuni poate fi dificil de ingrijit si din acest motiv, azilul trebuie sa fie unul bine pregatit si sa-i ofere suport. Mai mult, este necesar ca cel drag sa fie inconjurat de oameni calzi si empatici. Cu privire la pretul pe care este necesar sa-l achiti lunar, trebuie sa stii ca acesta poate sa difere in functie de calitatea serviciilor si locatie.

Meniul si cazarea

In functie de bugetul de care dispui si de ceea ce are nevoie seniorul, este util sa stii ca poti opta pentru o camera de tip single, dotata cu baie proprie. Alte variante pe care le ai la dispozitie sunt camerele ocupate de doi sau trei rezidenti si baia la comun. Cu privire la mancare, aceasta trebuie sa fie adaptata cu nevoia batranului. De exemplu, daca persoana draga nu poate consuma anumite alimente va avea nevoie de un meniu personalizat.

Citeste  Un bar din Croația vinde cockteiluri de pandemie

Obiecte personale

Pe lista obiectelor personale pe care un batran le poate aduce cu el in centru vei gasi diferite articole de imbracaminte si uz personal. Pentru un tranzit usor si pentru momentele de nostalgie il poti incuraja sa aduca cu el albume foto, jurnale sau alte obiecte cu valoare sentimentala. Important este sa fii alaturi de persoana draga si sa-i oferi suport. Daca este necesar, poti apela la serviciile unui consilier sau terapeut. Explica-i ca il vei vizita des si o sa puteti discuta oricand la telefon.

Daca nu stii cum sa procedezi cu un membru al familiei aflat la varsta a treia care sufera de diverse afectiuni, apeleaza cu incredere la servicii specializate de la un camin batrani preturi bune. Pe site-ul batranetifericite.ro vei descoperi o echipa profesionista, pregatita sa aiba grija de seniorul tau, astfel incat acesta sa se simta cat mai bine si tu sa stai linistit cu gandul la el.

Citeste  Afla mai multe detalii despre asigurarea angajatilor in cazul infectarii cu Covid-19

 

Date de contact:

E-mail: contact@batranetifericite.ro

Telefon: 0722 624 264

 

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns