Stiri divertisment de ultima ora

Start la petreceri, nunți și botezuri de la 1 iunie

Organizarea evenimentelor private (nunţi, botezuri, etc) cu 50 de persoane în locaţii închise şi 70 de cetăţeni în spaţii deschise este permisă de la 1 iunie, potrivit unei hotărâri a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă adoptate în şedinţa de luni.

La stabilirea numărului participanţilor nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani. Numărul participanţilor poate fi mai mare doar dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva COVID-19 şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp pentru fiecare cetăţean.

Potrivit hotărârii, tot de la 1 iunie barurile, cluburile şi discotecile pot funcţiona, în intervalul orar 5,00 – 24,00, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, doar pentru persoanele imunizate împotriva COVID-19.

De asemenea, creşte de la 500 la 1.000 numărul participanţilor la activităţile culturale, artistice, de divertisment desfăşurate în spaţii deschise, dacă fac dovada că sunt vaccinate anti-COVID, testate sau trecute prin infecţia cu SARS-CoV-2.

70% din capacitatea sălii

Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului, aceasta putând creşte dacă persoanele sunt imunizate împotriva COVID-19.

Hotărârea prevede majorarea gradului de ocupare a meselor din restaurantele de interior de la 50% la 70% din capacitatea spaţiului, iar numărul clienţilor poate fi mai mare dacă toţi sunt vaccinaţi anti-COVID.

Este permisă redeschiderea locurilor de joacă din spaţiile închise, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi sub condiţia ca însoţitorii copiilor să facă dovada vaccinării sau a trecerii prin boală.

A fost crescut numărul persoanelor care pot participa la activităţi în sălile de sport sau fitness, de la 50% la 70% din capacitatea spaţiului, numărul participanţilor poate fi mai mare dacă toţi sunt vaccinaţi anti-COVID.

De asemenea, de la 1 iunie se permite redeschiderea piscinelor interioare, cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns